produktplassering:

Fajitas med ekstra grønt, glasurglasert ananas-is

Få oppskriften fra Bra godt her.

Berit Nordstrand og Klaus Sonstad på kjøkkenet.
Berit Nordstrand og Klaus Sonstad på kjøkkenet.

Til to personer

2 kyllinglår

Varm grillen til 250 grader. Ha på godt med fajitaskrydder på kyllinglårene. Du kan selvsagt bruke de delene av kyllingen du selv ønsker. Når grillen er varm og du setter inn kyllingen, så setter du ned varmen til 200 grader og har på lokk. Kyllingen grilles i 30-35 minutter. Det er lurt å følge med på slutten slik at ikke kyllingen blir overstekt.

Mens kyllingen er på grillen, lager du tilbehøret.

Tilbehør:

1 liten rødløk

1 liten rød paprika

1 liten grønn paprika

1 liten gul paprika

Chrispisalat eller den salaten du ønsker

2 store tomater

Koriander

Revet gulost

Tortillalefser av mais

Rømme

Guakamole:

1 avokado

Saften av ½ sitron

Litt hakket rødløk

Litt hakket chili

Litt hakket tomat

Salt/pepper

Mos avokadoen med en gaffel og ha ønsket mengde av rødløk, chili og tomat sammen med avokadoen. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.

Fajitaskrydder

3 ss chilipulver

3 ts salt 3 ts paprikapulver 2 ts rørsukker 2 ts hvitløkpulver 1 ts kajennepepper 1 ts spisskummen

Bland ingrediensene godt og oppbevar på tett glass. Dette holder seg godt så lenge du passer på at glasset er tett. Vi kan love deg at dette krydderet smaker mye bedre enn det du finner i butikken.

Grillet ananas med is

  • 1 ananas

  • Glasering:

  • 8 ss honning

  • ½ tsk vaniljepulver

  • ½ rød chili

  • Tilbehør:

  • Vaniljeis

På kjøkkenet

  • Skrell ananasen – du kan la toppen være på hvis du ønsker en flott dekorasjon.

  • Varm opp honningen litt. Bland vaniljepulver med honningen. Skyll chilien og del den i to. Plasser én del i glaseringen og la blandingen stå over lav varme i 15 minutter. 

Ved grillen

  • Klargjør grillen for indirekte varme – omtrent 150 °C. Det er en god idé å bruke den gjenværende varmen når du er ferdig med å steke hovedretten.

  • Sett inn stangen med ananasen i rotisserimotoren, slå den på og lukk grillen. La ananasen steke i 45 minutter.

  • Deretter begynner du å pensle glaseringen på ananasen ved jevne mellomrom.

  • Grill i ytterligere 15 minutter. Ta ananasen av grillen og server med vaniljeis.