Slik lager du pepperkakehus
Se oppskriften fra TV 2-programmet Bra godt her.
Pepperkakedeig:
- 150 g kokosblomstsukker/rårørsukker
- 250 g smøremyk rapsolje
- 1,5 dl honning
- 2 egg
- 1 ss kanel
- 0,5 ts malt ingefær
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts pepper
- 0,5 ts nellik
- 0,5 ts anis
- 1 ss natron
- 650 g speltmel
Pynt:
- Rørsukker/fløtekarameller
- Mørk sjokolade
- Melis
- Eggehviter
- Eddik
- Kokos
- Saltstenger
- Gelegodteri
- Havrefras
- Tørket smoothie
- Gelatinplater
Slik gjør du:
- Smelt honning, koksblomstsukker og rapsolje på middels varme i en kjele.
- Avkjøl og rør inn ett egg om gangen
- Bland mel, natron og krydder i en bolle
- Rør væske inn i det tørre til en gjevn deig
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Dekk stekeplatene med bakepapir
- Kjevle ut deigen til 2-3 mm tykk og trykk ut figurer
- Stekes midt i ovnen i 7-10 minutter. Avpass steketiden i forhold til din egen ovn slik at pepperkakene blir passe stekt.
Pynt pepperkakehuset:
- Smelt rørsukker/fløtekarameller og bruk som lik for å feste delene sammen
- Bland melis, eggehviter og eddik til glasur
- Smelt mørk sjokolade i vannbad. Pensle så taket med sjokoladen og fest deretter gelegodteriet
- Ha striper med tørket smoothie rundt pipa og dekorer med melis
- Dekorer husveggene med saltstenger og havrefras
- Strø over kokos til slutt som snø
Artikkelen er oppdatert