Se Idol-finalistene prøve seg som nyhetsankere på TV 2

Det er klart for to trøndere i Idol-finalen med Øystein Herkedal Hegvik (18) fra Brekstad og Kristian Raanes (22) fra Orkdal. På besøk hos TV 2 fikk de prøve seg i en ny rolle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble trønderne Øystein Herkedal Hegvik (18) fra Brekstad og Kristian Raanes (22) fra Orkdal som er klare for Idol-finale på lørdag.

De to Idol-finalistene har hatt en travel uke med TV og radio-intervjuer og masse øving. De merker at det nærmer seg noe stort førstkommende lørdag.

– Det har vært en rimelig hektisk uke. Det har vært fullt opp med filming og opptak. Men dette gir oss også mulighet til å kjenne på at vi er finalister. «Nå skal gullet heim uansett», sier de to trønderne til TV 2.

Gode venner

Øystein og Kristian har vært samboere i Oslo en stund og er gode venner. Allikevel merker de at det nærmer seg finale på lørdag.

– Vi kranglet over noe rydding på kjøkkenet i stad, så det merkes at finalen nærmer seg, sier Kristian til TV 2.

FINALISTER: Øystein Hegvik og Kristian Raanes er klare for finalen. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
FINALISTER: Øystein Hegvik og Kristian Raanes er klare for finalen. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

TV-ankere

Både Kristian og Øystein likte godt å være med i nyhetsstudio i TV 2. De har blitt godt vante med tv-kameraene og syntes det var stas å prøve seg som nyhetsankere.

– Aldri følt meg så bra i hele mitt liv. «No offense» til Idol altså, men det her er drømmen, sier Kristian Raanes i nyhetsstudio.

Nytt fly til finalen

Hjemme i Sør-Trøndelag på Brekstad og i Orkanger der Øystein og Kristian kommer fra er det Idol-feber og sambygdingene er ivrige fans. Det toppet seg med supporterne til Øystein som leide inn et fly for å frakte unge fans og familien til Øystein til Oslo for å se semifinalen.

– Hjemme på Brekstad er det galskap, og det er stort for folk at jeg er i finalen. Jeg har hørt at de skal prøve å fly nedover igjen. De samme som fikk fly ned på fredag, skal prøve igjen hvis de får billetter til lørdag.

Trønderfest

– Du kjenner ekstra på presset når sambygdingene dine blir flydd ned?

– Ja det vil jeg si, man merker godt at man har støtte i salen. De er veldig stolt over at jeg har kommet så langt, sier Øystein til TV 2.

– Hva ønsker dere til Idol-finalen?

– Vi ønsker å vinne begge to, og det blir en real trønderfest etterpå, avslutter Kristian.

Se Idol-finalen på TV 2, lørdag kl. 19.30 og på TV 2 Sumo.