Ex on the Beach-Henrik (24) om bokslakt: – Ikke et kjempesjokk

Henrik Elvejord Borgs litterære prosjekt får så hatten passer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har lenge vært mye snakk om realitydeltaker Henrik Elvejord Borgs bokdebut.

Onsdag denne uken ble Text on the Beach tilgjengelig for det norske folk, og anmeldelsene har ikke latt vente på seg.

Slakt

Med en ener og toer på terningen i landets største tabloider, har hans litterære verk fått hard medfart i dagens aviser.

«Totalt åpenbare litterære mangler og svært problematiske sider», heter det i Dagbladets anmeldelse, mens VG skriver at Borg tror han er Guds gave til både realityserien og litteraturen.

Men slakten kommer ikke som en overraskelse på realitydeltakeren.

– Det kommer ikke som noe kjempesjokk. Disse kritikerne har en tendens til å ikke være så glad i bloggere, og det er jo litt den gjengen jeg er en del av. Så jeg føyer meg inn i rekken av andre toere og enere som har blitt gitt til bloggere, sa 24-åringen da han onsdag morgen gjestet God morgen Norge.

Bipolar lidelse

I boka langer Elvejord Borg ut mot Ex on the Beach-produksjonen, og selv mener han at han aldri burde sluppet gjennom nåløyet med sin bipolare lidelse.

– Ting har løst seg greit for meg, men det kunne slått alle veier. Det er spesielt de testene man må gjennom som jeg går hardt ut mot. De skraper kun i overflaten og går ikke ned i dybden på hva slags menneske du er, sier han og legger til:

– Man går nesten over lik for å skape underholdning. Jeg visste jo noe av hva jeg gikk til, men å se det fra innsiden gir et nytt aspekt.

Kjæresten Ulrikke Falch, Skam-skuespiller, feminist og aktivist, er ifølge Elvejord Borg selv noe skeptisk til deler i boka.

– Det er ikke noe feministisk manifeste jeg har skrevet, det er det ikke. Så hun er nok noe provosert over et par av passasjene i boka, ja.