Hylles av sine ansatte med egen Røkke-rap

Slik har du aldri hørt forretningsmannen omtalt før.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Begynte på bunnen, baby.

Slik går refrenget som Didrik Solli Tangen synger i låten om Norges rikeste mann.

Låten og musikkvideoen er en bursdagsgave til Kjell Inge Røkke fra datterselskapet Aker Biomarine. Forretningsmannen, som nylig fylte 60 år, stod oppført med en formue på svimlende 20 milliarder kroner da ligningstallene for 2017 kom ut tidligere i måneden.

– En ekte norsk boss

Det er artistene Oral Bee og Mr. Pimp Lotion som står bak låten. Duoen har lang fartstid i norsk musikk, og er kjent for å lage konseptlåter ved siden av andre musikkprosjekter.

– Vi har gjort mange næringslivslåter før, men når det er den aller største bossen man skal lage låt om, så var det veldig gøy å bli spurt. Det er veldig mye historie å skrive om, sier Anders Kranmo Smedstad, mannen bak artistnavnet Oral Bee, til TV 2.

– Røkke er absolutt en mann jeg ser opp til, han har jobbet seg opp fra bunnen til toppen, ruller rundt i de feteste bilene og bygger seg båter. Han lever livet til en ekte norsk boss, fortsetter Smedstad.

Original gangster

Direktør i Aker Biomarine, Matts Eirik Johansen, bekrefter overfor DN at bursdagsgaven falt i smak hos hovedpersonen selv.

– I utgangspunktet skulle den bare være til bursdagsfesten, men nå er den ute og da tenkte vi at det bare var å kjøre på. Det er en fantastisk historie Røkke har. Vi mener jo han er definisjonen på en «real O.G.», sier Johansen til avisen.

En «O.G» er i hiphopterminologien en forkortelse for en «original gangster», som regel ment som en hedersbetegnelse om noen som har bygget seg opp fra bunnen.

Det er ikke kjent hva Aker Biomarine måtte betale for bursdagsgaven.

– Nei, det vil vil ikke si. Men vi vet at Røkke er med i «The Giving Pledge», en klubb for milliardærer som skal gi bort mye penger. Vi er ikke med der, for å si det sånn, avslutter Smedstad.