GJØR COMEBACK:

Derfor forsvant han fra Idol

Nå gjør Jan Fredrik Karlsen comeback etter elleve år.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2003 satt de norske folk benket foran TV-skjermen da Kurt Nilsen sjarmerte alle i den første, norske versjonen av talentprogrammet Idol.

I dommerstolen satt Jan Fredrik Karlsen, som juryeformann, og han ble også manageren til Kurt Nilsen da han stakk av med seieren.

For mange er nettopp Jan Fredrik Karlsen og Kurt Nilsen selve symbolet på Idol – og førstnevnte vente tilbake til talentprogrammet i 2004 og i 2007.

Forsvant fra Idol

Men etter det har faktisk ikke kjendismanageren vært tilbake i Idol. Etter en pause på skjermen kom Idol tilbake i 2011 – men da med Bertine Zetlitz, Marion Ravn, Hans-Erik Dyvik Husby og Gunnar Greve Pettersen som dommere.

Men hvorfor ble han egentlig borte fra Idol-sirkuset, som for alvor satte fart på karrieren hans?

– Det å lage et slikt tv-program er skikkelig gøy – men man må ha kapasiteten til å gjøre det. Man må gi 100 prosent hele tiden, fra start til slutt. Det har det rett og slett ikke vært tid til for meg, forteller han når TV 2 ringer.

DE FØRSTE DOMMERNE: Her er gjengen i den aller første sesongen av Idol. Foto: TV 2
DE FØRSTE DOMMERNE: Her er gjengen i den aller første sesongen av Idol. Foto: TV 2

I 2011 forklarte han til TV 2 at han hadde fått spørsmål om å være med igjen, men at han «har et selskap hvor vi har stort fokus på de vi nå jobber med, og denne gangen har jeg rett og slett ikke tid og mulighet til å være med, selv om Idol har vært fantastisk for meg å være med på».

Tiden etter Idol

Etter Idol var Karlsen med i Norske talenter i 2008 og 2009, og i 2010 var han med i tv-serien «Lurt av Karlsen». I 2015 og 2016 ble han hyret inn som artistsjef for Melodi Grand Prix på NRK.

De siste årene har han derimot gått inn i næringslivet, der han er med på å arrangere fagsamlinger og fagdager for bedrifter. Jobben med internkommunikasjon og bedriftsbygging har gjort at han ikke lenger har tid til å jobbe med artister.

IDOL-GJENGEN: Dette var dommerne i 2004, sesong to som Karlsen var med i. Foto: TV 2
IDOL-GJENGEN: Dette var dommerne i 2004, sesong to som Karlsen var med i. Foto: TV 2

Men én artist er han fortsatt manager for, og det har han ikke tenkt til å gi seg med heller.

Kurt Nilsen har nemlig fått en helt spesiell plassering i 45-åringens hjerte og karriere.

– Jeg er Norges største Kurt-fan. Vi har opplevd så mye flott sammen. Jeg er evig takknemlig, og første sesong av Idol bandt oss sammen. Det ble en kickstart for både hans og min karriere, sier Karlsen.

Vender tilbake til Idol

Denne fredagskvelden vender imidlertid Karlsen tilbake til Idol på TV 2, for første gang på elleve år.

– Det blir comeback for en kveld, og det blir veldig gøy! Jeg gleder meg til å kjenne på følelsen av den stolen igjen. Idol er noe jeg elsker, og jeg har mye å takke Idol for, sier han.

– Hvordan synes du Idol har utviklet seg etter at du var med?

– Jeg synes det generelle nivået har blitt bedre og bedre. Folk har blitt vant til Idol, de vet hva som kreves, og jobber hardere. Og så er det denne x-faktoren da, de som skaper de store jordskjelvene. Det går en del tid mellom de mest magiske øyeblikkene, men det finnes flere av de denne sesongen, mener Karlsen.

Se Idol fredag kveld kl. 19.00 eller på TV 2 Sumo.

Lik på Facebook