Brownies med marshmallows og crispi topping

Lag helgas smakfulle kake allerede i dag – den egner seg godt til frysing.

Dette trenger du:

  • 100 g smør
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 3 1/2 dl lyst gyllent sukker
  • 4 egg
  • 1 ½ ts vaniljesukker
  • 1/4 ts salt
  • 1 ¾ dl hvetemel

Fyll:

Velg mellom ca 1 ½ dl salte peanøtt eller ca 3 dl små marshmallows delt i litt mindre biter

Topping:

  • 100 g melkesjokolade
  • 50 g smør
  • 3-4 dl «rice crisp»

Varm stekeovnen til 175°C.

Smelt (ikke koke!) smør og sjokolade i en kasserolle over svak varme. Vend inn sukker og avkjøl til den er «lunken». Vend inn ett og ett egg før mel, vaniljesukker og salt siktes inn.

Dekk en form ca 20x30 cm med bakepapir.

Hell i røren og stek på midterste rille i stekeovn i 20- 25 min. Ta ut og dryss over marshmallows og stek videre i ca 5min, slik at marshmallowsene smelter.

Gjør klar topping mens kaken steker. Smelt smør og sjokolade på svak varme. Vend inn rice crisp.

Fordel over den nystekte kaken, avkjøl og sett kaldt.

Egner seg godt til frysing.