Tid for hjem-Kjersti avslører hemmeligheten bak Einars danse-suksess

BISLETT (TV 2): Maleren Einar Nilsson (54) er tidenes eldste finaledeltaker i Skal vi danse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver lørdagskveld denne høsten har vi sett Einar Nilsson (54) og Anette Stokke svinge seg på dansegulvet i Skal vi danse.

Ikke en eneste gang har de vært i danseduell, og de har nedlagt utallige timer med trening hver eneste dag.

Men samtidig har jo Einar Nilsson en annen jobb han må ta seg av – han er nemlig maler i det folkekjære programmet Tid for hjem på TV 2, der han pusser opp folks stuer og hjem.

Avslører hemmeligheten

Vi har tatt en prat med programleder Kjersti Bergesen, som har måtte klare seg uten å ha Einar med seg hele tiden denne høsten.

– Noen uker har han vært med på oppussingen. Da har de trent i Bergen, og så har han fått til begge deler. Men det har blitt litt ekstra malejobb på meg i det siste. Det tar jeg med et smil, for det er så gøy å se Einar på dansegulvet, forteller hun.

Einar er tidenes eldste til å komme til finalen i Skal vi danse, og er også bookmakernes favoritt til å vinne på lørdag. Nå avslører Kjersti hva hun tror er Einars hemmelighet.

– Einar er flink til alt han setter seg fore, og han har en utrolig høy arbeidsmoral. Han legger sin sjel i alt han tar på seg, og har en enorm kapasitet. Det er nok det han har brukt på Skal vi danse også. Jeg tror trikset er at han ser positivt på det andre ser på som et ork.

– Det å trene masse hele tiden er nok et ork, men han har en fantastisk innstilling – det er helt sikkert hemmeligheten bak suksessen. Alt som er gøy er lettere å mestre, sier Bergersen.

Roses opp i skyene – toppscore fra dommerne

Ser at det går fremover

TV 2 møter Einar på dansestudioet på Bislett, der han trener for harde livet for å ha tre danser klare til lørdag. Han tror det er noe i det Kjersti Bergesen sier.

– Ja, kanskje det er noe i det. Jeg liker jo veldig godt utfordringer, jeg liker å forbedre ting. Jeg synes det er så gøy! Når jeg får en ny utfordring, så tenker jeg: Åh, det vil jeg prøve! sier han.

– Du liker å jobbe mot et mål, og se at det går fremover. Det er motiverende for både deg og meg, sier dansepartneren Anette Stokke.

Tror han kommer til å vinne

Kjersti tror også at folk faller for Einar, og at de derfor stemmer på han.

– Jeg tror han når ut til alle. De ser en ærlig mann som ikke har noen annen agenda, han er ydmyk, gjør sitt aller beste og finner en enorm glede i det. Folk synes det er gøy å være med på reisen.

Hun tror det kan gå hele veien på lørdag.

– Jeg er veldig imponert, og jeg tror faktisk han kommer til å vinne på lørdag. Men uansett hvordan det går – på mandag klokka 9 må han møte opp med sparkelspade og malekost, sier hun.

Einar overrasket kjæresten og fikk fire 10-ere

– Så han skal ikke få en ferie nå?

– Han har jo hatt ferie nå. Han har fått være med på en fin Skal vi danse-reise, sier hun.

På dansestudioet er Einar fullt klar over hva som forventes av han på mandag.

– Men jeg tror jeg skal diskutere det oppmøtetidspunktet ... Vi skal nok bli enige om noe, sier Einar.

Skal vi danse-finalen ser du lørdag kl. 19.30 på TV 2 eller på TV 2 Sumo.