UTE AV FARMEN:

Ingen ville ha Irene tilbake til Farmen-gården: – Føler meg sviktet av flere

GRUE (TV 2): Tårene rant da Irene Halle (35) tapte tvekampen og måtte forlate Farmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha vært i tvekamp tre uker på rad, måtte Irene Halle (35) fra Stjørdal til slutt forlate Farmen i søndagens episode.

Irene tapte tvekampen i tautrekking mot utfordreren Karianne Amundsen (27).

De siste ukene på Farmen-gården har vært turbulente for Irene, og da hun innså at slaget var tapt etter tvekampen, strømmet tårene.

Like før tvekampen uttrykte alle de andre at de ikke ønsket Irene tilbake på gården. Også Tonje Frøystad Garvik (29) og Lene Sleperud (29), som har vært Irenes allierte siden første dag på gården, ønsket henne ut av Farmen.

Dette såret Irene veldig, og hun ville ikke klemme Tonje og Lene ved avskjeden.

– Jeg føler meg sviktet av Tonje og Lene, sier Irene til TV 2 like etter tvekamp-tapet.

– Jeg skjønner at de ser på meg som en stor konkurrent, men vi hadde en plan om å komme oss til finaleuken sammen. Dette betyr at de ikke unner meg seieren, og det føles veldig vondt, fordi jeg unner dem det. Det er skuffende, sier Irene med gråten i halsen.

Se intervjuet med Irene i videoen i toppen av saken.

Ikke ønsket tilbake som konkurrent

Tonje og Lene forteller til TV 2 at det var tanken på konkurransen som gjorde at de utpekte Irene som den de ønsket skulle tape tvekampen.

– Det jeg egentlig sa på tinget, var at Irene er kjempesterk og at jeg ikke ønsket å møte henne i en tvekamp eller finale. Hun er den største konkurrenten. Det var ikke ment som at hun ikke var ønsket tilbake på gården som person, sier Tonje.

– For vi hadde det mye moro sammen, og hun gjorde mye for oppholdet vårt, legger Tonje til.

– Jeg ønsket henne tilbake som en venn, men ikke som en konkurrent når vi var kommet så langt ute i spillet. Det var litt vanskelig å forklare det til henne på tinget, for hun ble veldig såret der og da, sier Lene.

Tonje legger til at de har snakket med Irene om dette i ettertid, og at de er gode venner tilbake i 2018.​

UTE AV FARMEN: Irene tapte tautrekking-tvekampen mot Karianne. Foto: Kristin Skaalerud/TV 2
UTE AV FARMEN: Irene tapte tautrekking-tvekampen mot Karianne. Foto: Kristin Skaalerud/TV 2

– Sviktet av flere

Tonje og Lene er ikke de eneste som Irene føler seg sviktet av etter Farmen-exiten.

– Underveis har jeg følt meg sviktet av flere, både Tonje, Lene, Sølvi og Karianne. Og det er ingen god følelse. Jeg har sviktet mennesker underveis jeg også, men jeg føler at jeg har stått for det, og jeg har ikke lagt noe skjul på ting, sier Irene.

Irene hevder at hun og Karianne hadde inngått en avtale om at de skulle velge en tvekampgren som de begge hadde like gode sjanser i. Så valgte Karianne tautrekking, som Irene anså at hun var sjanseløs i.

– Jeg føler at valget til Karianne var utrolig feigt. Hun vet at jeg ikke har sjanse i tautrekking, siden hun veier mye mer enn meg. Det er en utrolig kjedelig måte å gå ut av Farmen på, sier Irene.

– Når skjønte du at du var på vei mot å tape tvekampen?

– Jeg kjente med en gang at jeg kom til å tape. Skoene mine bare gled under meg. Det handler om kroppsvekt, og ikke noe annet. Hun var altfor tung, sier Irene.

UENIGE: Før tvekampen mener Irene at hun og Karianne inngikk en avtale om valg av gren, men det kjenner ikke Karianne seg igjen i. Foto: Kristin Skaalerud/TV 2
UENIGE: Før tvekampen mener Irene at hun og Karianne inngikk en avtale om valg av gren, men det kjenner ikke Karianne seg igjen i. Foto: Kristin Skaalerud/TV 2

Uenig om avtalen

Karianne mener at hun aldri inngikk en avtale med Irene om valg av tvekampgren.

Før Farmen lovet Karianne seg selv og sin far at hun skulle tenke på seg selv i konkurransen og huske på at andrekjempens privilegium er å velge gren i tvekampen, forteller hun.

– Valget mitt handlet ikke om at jeg var ute etter Irene. Jeg ser på henne som en god venninne, men hun valgte meg som andrekjempe. Jeg er lei meg for at Irene føler seg sviktet. Det er ingen vonde følelser fra min side, sier Karianne til TV 2.

– Ærlig spill

For to uker siden, da Irene møtte Sølvi Monsen (55) i tvekamp, ga Irene uttrykk for at hun også følte seg sviktet av Sølvi.

Årsaken var at Sølvi fortalte videre noe som Irene hadde sagt til henne i fortrolighet, og Irene følte seg dolket i ryggen.

Sølvi har tidligere uttalt til TV 2 at hun mener at hun ikke har dolket Irene i ryggen.

– Irene sa noe til meg som jeg ikke måtte si videre, men så gikk jeg til kilden og fikk verifisert om det var sant eller ikke. Men jeg vet at jeg har spilt et ærlig spill inne på gården, og jeg har ikke dolket noen i ryggen eller prøvd å så tvil om noen, sa Sølvi etter Farmen-exiten.

Største taktiker

Irene forteller at spillet inne på Farmen-gården ikke var som hun hadde forventet.

– Jeg synes at måten det blir spilt på inne på Farmen er veldig feil. Jeg føler ikke at det er den dyktigste som vinner, fordi man alltid spiller ut de som kan noe. Det var jeg ikke klar over. Jeg har sett veldig lite på Farmen tidligere, sier Irene.

Etter tvekamp-tapet utpeker Irene den som hun mener er den største taktikeren på gården. Se hvem hun snakker om her:

Beskyldt for å sladre

Også denne uken var Irene involvert i et spill på gården. Uken startet med at Irene og storbonden Dineke Polderman (46) inngikk en avtale om å frede hverandre som førstekjempe og velge hverandre som storbonde hvis en av dem ryker ut.

Detaljene om avtalen spredte seg raskt til resten av gruppa, og da ble Dineke rasende på Irene og beskyldte henne for å ha sladret videre. Det hele endte med at Dineke snudde tvert om og valgte Irene som førstekjempe.

– Jeg ble dratt inn i noe som jeg ikke ønsket da Dineke kom med et forslag til en avtale. Jeg ble overrasket og sa ja, men så fikk jeg tenkt litt etterpå, sier Irene.

– Jeg kunne si nei til avtalen og bli førstekjempe, eller så kunne jeg gi avtalen en sjanse. Jeg ga det en sjanse, også gikk det ikke så bra. Jeg ble førstekjempe uansett, sier hun.

LITEN GJENG: Det er nå seks deltakere igjen på Farmen-gården, og snart får de selskap av Torpet-vinneren. Foto: Kristin Skaalerud/TV 2
LITEN GJENG: Det er nå seks deltakere igjen på Farmen-gården, og snart får de selskap av Torpet-vinneren. Foto: Kristin Skaalerud/TV 2

Videre til Torpet

Slik som alle andre utslåtte Farmen-deltakere denne sesongen, får Irene sjansen til å kjempe seg inn igjen på gården via Torpet.

På Torpet skal det snart kåres en vinner, og deltakerne fikk vite at Torpet-vinneren kommer til Farmen-gården allerede dagen etter tvekampen.

– Er du revansjelysten?

– Jeg prøver å ikke tenke på hevn, for det synes jeg er en dårlig ting. Jeg tror at jeg heller vil prøve å utnytte den nye sjansen så godt som mulig og gjøre mitt beste. Og ta vare på meg selv og prøve å ha fokus innover for å komme meg opp og frem selv, sier Irene.

Irene innser derimot at det kan bli tungt for henne om hun kommer tilbake til Farmen-gården.

– Det kan bli trist. Jeg er usikker på hva jeg skal si til Lene og Tonje, og jeg vet ikke om jeg er villig til å snakke, fordi jeg kommer til å bli så lei meg. Så det kan bli hardt. Om jeg klarer å kjempe meg inn igjen, så vil jeg trenge litt fred, sier hun.

​​​Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​

​Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.​