Isabel Raad snakker ut om graviditeten i ny bok: – Jeg fikk panikk

Isabel Raad (24) lå i full narkose da hun uvitende var gravid i femte uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blogger og tidligere Paradise Hotel-deltaker Isabel Raad føyer seg inn i rekken av influencere som denne høsten gir ut bok.

I stor grad utleverer boken «Shirog – jenta jeg en gang var» Raads vanskelige og tøffe barndom, og åpenhjertige tanker rundt en uønsket graviditet.

Elleve uker på vei

I boken forteller Raad at hun og hennes daværende kjæreste Pierre Louis Olsson var i Thailand for å delta i et svensk reality-program. Det var der hun fikk beskjeden hun beskriver som sjokkerende.

«Jeg følte meg gira på livet, men var litt pjusk i formen. Etter den siste operasjonen (rumpejustering, journ.anm) hadde jeg tatt en del smertestillende, som jeg ble så uvel av. Jeg var nesten konstant kvalm», skriver hun i boken.

Raad ba om en ekstra helsesjekk før innspillingen startet. Raskt fikk hun vite at kvalmen ikke hadde noe med medisineringen etter operasjonen å gjøre.

Prøvene viste at hun var elleve uker på vei. Raad skriver at hun trodde hun var med på skjult kamera.

«Jeg hadde jo blitt operert og ligget i narkose, for bare seks uker siden. Var det ikke hårreisende at legene i Istanbul ikke hadde sett på prøvene at jeg var gravid? Eller hadde de sett det, men kjørt på uansett, fordi de ville ha pengene?»

Fikk panikk

Videre står det skrevet at Pierre ble overrasket, mens Raad selv fikk panikk. 24-åringen skriver at kjæresten var skuffet og sjokkert over hvordan hun hadde reagert. Men for Raad selv var det uaktuelt å diskutere utfallet.

Paret kansellerte innspillingen i Thailand, og dro hjem til Norge. På abortdagen var hun 12 uker og tre dager på vei.

«Dagene før aborten var Pierre dypt ulykkelig. Han gråt når han prøvde å forklare hva han følte da han hørte hjerteslagene på ultralyden. Selv om han var klar over at jeg ikke ville ha barn, og hvorfor, synes han det var ille at vi skulle ta det bort.»

TV 2 har vært i kontakt med Pierre Louis Olsson som sier han har blitt informert og har lest det som står i boken.

– Jeg følte meg dårlig av aborten, ettersom det hadde gått så langt og jeg fikk høre hjerteslagene. Det var ikke en enkel abort. Jeg visste likevel at det var riktig avgjørelse, sier Olsson til TV 2, og legger til:

– I mine øyne var den en blivende baby jeg visste vi ikke kunne beholde, og derfor følte jeg meg dårlig. Jeg tror det hadde vært annerledes hvis det ikke hadde gått så lang tid.

Til TV 2 sier bloggeren at det var viktig for henne å ha dette med i boken.

– Det var naturlig for meg å ta med den delen, da reaksjonen min har stor sammenheng med barndommen min, sier Raad til TV 2.

Fettsuge armene

Etter aborten begynte nedturen for Raad. Hun skriver om et usunt forhold til sin egen kropp, og en idé om å fettsuge armene sine.

Hun fortalte Pierre om tankene, og holdt et tak rundt armen for å vise kjæresten hvor tynn den kunne bli.

«Ansiktuttrykket til Pierre, Jeg kommer aldri til å glemme det. Han så på meg som om jeg hadde foreslått at vi skulle adoptere ti barn på rappen. Nå har dama mi blitt koko, så det ut som han tenkte. Og det hadde han i så fall helt rett i.»

Pierre flyttet etter hvert ut av parets felles leilighet på Alexander Kiellands plass i Oslo.

– Hun forteller sin historie og jeg er stolt av henne for at hun tør det. Den kommer nok til å hjelpe mange som sitter i en lignende situasjon, avslutter Olsson.