Kristin (38) sjekket ikke hva hun skrev under på – det kostet henne 7000 kroner

OVERRASKET: Kristin ble overrasket over hvor mye Power skulle ha for skjermbytte
OVERRASKET: Kristin ble overrasket over hvor mye Power skulle ha for skjermbytte Foto: TV 2 hjelper deg
TV 2 HJELPER DEG: Kristin Elida Veiulfsen Nielsen fikk en lånetelefon – det skulle koste henne dyrt.

Da Kristin Elida Veiulfsen Nielsen fikk problemer med mobilen sin, tok hun kontakt med Telenor. Hun har nemlig en såkalt Swap-avtale, og fikk beskjed om å levere telefonen til en Telenor-forhandler.

– Det er en Power-butikk her i byen. Så jeg dro dit og leverte inn mobilen, og så fikk jeg en lånetelefon. En iPhone X, forteller Nielsen.

  • Se TV 2 Hjelper deg torsdager kl. 20.30 eller når du vil på TV 2 Sumo.

Var uheldig

Mens hun ventet på å få tilbake sin iPhone 6, var hun uheldig med lånetelefonen fra Power.

– Jeg klarte å miste telefonen i bakken, og det ble en knuseskade oppe i høyre hjørne, sier Kristin.

– Jeg tenkte at det kom til å koste meg et par tusen kroner, i form av en egenandel, forteller hun videre.

Da hennes egen mobil kom tilbake fra verksted, leverte Kristin lånetelefonen tilbake. Og en liten stund etterpå kom det en mail fra Power.

– Der stod det at det kom til å koste over 7000 kroner å få skiftet skjermen på lånetelefonen, sier Kristin.

Skrev under på papirer

At det var Kristin som måtte stå for hele beløpet dersom noe skulle skje med lånetelefonen, hadde hun ikke fått med seg da hun fikk låne telefonen.

– Jeg husker at jeg skrev under på noen papir. Det gjorde jeg. Og at jeg sa at dette er vel sånn standardgreier, er det ikke. Og så skrev jeg under, forteller Kristin.

– Jeg vil jo gjøre opp for meg, det er jo ikke noe problem. Men det er ufattelig dyrt. Det koster ikke 7000 kroner å få skiftet en sånn skjerm. Apple tar ikke 7000 kroner, sier Kristin.

På Apple sine hjemmesider står det at skjermbytte på iPhone X koster litt over 3000 kroner.

– Det virker bare veldig rart, sier hun.

– Har skjedd en feil

Markedssjef hos Power, Elizabeth Gill, sier at det har skjedd en feil i denne saken.

Markedssjef i Power Elizabeth Gill sier at det her har skjedd en feil.
Markedssjef i Power Elizabeth Gill sier at det her har skjedd en feil. Foto: TV 2 hjelper deg

– Det har her vært en feilinformasjon fra butikk. Det lot seg ikke gjøre å bare bytte skjermen i dette tilfellet, fordi det var ramma var det noe feil med. Så hele enheten måtte byttes, derav denne dyre prisen, forteller Gill.

Gill sier videre at ved vanlig rutine, så er det kunden selv som står til ansvar for lånetelefonene. Og vanligvis leverer de ut telefoner i størrelsesordenen 1500 til 2000 kroner, så det er sjelden noe som dette skjer.

– I dag har vi ikke forsikringer på disse telefonene, men i lys av denne saken, så ser vi at dette bør være på plass. Så selskapet skal se på en ordning på forsikringer på lånetelefoner i fremtiden, sier Gill.

Power sier at når kundene får en lånetelefon, får de beskjed om at dette er en telefon som du kan låne i denne perioden og at du står selv ansvarlig dersom det skulle skje noe feil på denne telefonen.

– Denne saken løser vi. Vi har sett på saken igjen nå og vi ser at Kristin har fått mangelfull og feil informasjon. Vi kommer til å ettergi dette kravet til Kristin. Hun slipper å betale hele dette kravet, da vi ser at hun har fått feilinformasjon fra vår butikk, sier Gill.

Lik TV 2 Underholdning på Facebook