Stella Mwangi (32) snakker ut om marerittet etter fyllekjøringssaken

God kveld Norge (TV 2): Artisten forteller om da hun ble pågrepet av politiet, mistenkt for fyllekjøring.

Det siste året har vært et mareritt for artisten Stella Mwangi (32). Nå møter hun programleder Dorthe Skappel i lørdagens God kveld Norge der hun snakker ut om fyllekjøringsskandalen som rammet henne.

29. september 2017 ble hun nemlig arrestert av politiet, mistenkt for å ha kjørt i beruset tilstand og krasjet i flere biler.

Nå forteller hun sin side av saken rundt den angivelige fyllekjøringsskandalen. Da politet kom, trodde hun det var en spøk.

– Jeg skjønte ingen ting! Jeg hadde begynt å drikke på neglesalongen. Jeg var bare i tipp topp humør. Jeg skulle slippe meg løs. Jeg begynte å le, for jeg trodde det var skjult kamera. Jeg ble så overrasket, forteller Mwangi til God kveld Norge.

  • Se God kveld Norge lørdager kl. 22.15 eller når du vil på TV 2 Sumo.

– Følte meg utrygg

Selve pågripelsen synes hun var svært ubehagelig.

– Jeg havnet i en situasjon hvor jeg følte megutrygg. Og jeg skjønte ingenting. Det er det som sitter igjen. Jeg hadde ikke noen stemme eller makt. Jeg peker ikke fingeren på alle politifolk, for jeg har aldri hatt noe problem med politifolk. De smiler til meg, jeg smiler til dem. Det har aldri vært noe spørsmål. Det er synd at jeg nå sitter igjen med den følelsen at jeg ikke kan stole på politiet, sier hun videre.

Vitner hevdet i rettssaken at Mwangi kjørte bilen i beruset tilstand, og at hun krasjet i flere biler. Politiet hevdet at Mwangi var lite samarbeidsvillig, at hun var på vei inn i førersiden av bilen da de ankom stedet. Det kunne ikke bevises at hun hadde kjørt i beruset tilstand, men aktor ba om 24 dagers betinget fengsel med to års prøvetid for å ha drukket etter en ulykke, samt forulemping av offentlig tjenestemann.

Alle disse punktene ble imidlertid frafalt, og 31. mai ble Stella frifunnet i Oslo tingrett. Også politiets anke ble avvist. Likevel føler Mwangi seg dømt av folk og medier.

– Dette var jo noe som bare gode venner og familie visste om. Når navnet mitt blir blåst opp i alle aviser og nettsider, og navnet mitt står i overskrifter om noe som ikke har med musikk å gjøre ... Det ødelegger jo, selvfølgelig. Og det har tatt av, sier Mwangi til Dorthe Skappel.

– Nå er du frifunnet, men du har levd lenge med mistenkeliggjøring og presseoppslag. Hvordan har dette påvirket deg?

– Jeg har god støtte fra venner og familie, men har fortsatt den følelsen – hva tror folk om meg egentlig? Hva er det folk syns om meg nå, hvorfor skjer dette her meg, sier hun.

Har fått tykkere hud

Nå tar hun med seg erfaringen og lærer av den.

– Jeg har fått tykkere hud og erfaring. Det er ikke mange som får oppleve en slik erfaring. Nå er jeg i et nytt kapittel – jeg er ferdig med det. Jeg har gått videre. Det er back to showbiz, fortsette med musikken, fortsette med hverdagen. Det er det som har fått meg til å gå videre, sier hun.

Nå er hun aktuell med et internasjonalt reklamesamarbeid sammen med Samsung, og Tommy Hilfiger har kjøpt to av låtene hennes til catwalken sin.

Også superstjernen Dwayne «The Rock» Johnson har lagt merke til Mwangi.

– Han skrev navnet mitt på instagrammen sin og sa hvor mye han elsker sangen min! sier Mwangi til God kveld Norge.

God kveld Norge har vært i kontakt med politiet, som ikke vil kommentere saken.

.

Lik TV 2 Underholdning på Facebook