Sølvi er ute av Farmen – føler seg sveket av bestevenninnen på gården

GRUE (TV 2): Sølvi Monsen (55) og Irene Halle (35) gikk fra bestevenninner til fiender på Farmen-gården.

Etter sesongens første dame-kamp på gården, var det Sølvi Monsen (55) som måtte forlate Farmen.

Det ble en intens tvekamp i slegge mellom Sølvi og hennes tidligere bestevenninne på gården, Irene Halle (35).

Etter ett minutt og 43 sekunder var Irene ferdig med alle sine seks nagler og ble kåret til vinneren av tvekampen. Like bak lå Sølvi, som bommet på flere av sine slag med slegga.

– Det var utrolig kjipt å ryke ut nå. Jeg vet at jeg kan bruke slegga, men jeg endte opp med å slå som ei kjerring. Nervene tok meg, sier Sølvi til TV 2 like etter tvekamp-tapet.

Se intervjuet med Sølvi i videoen i toppen av saken.

FØR KAMP: Irene og Sølvi på tinget før tvekampen. Foto: Alex Iversen / TV 2
FØR KAMP: Irene og Sølvi på tinget før tvekampen. Foto: Alex Iversen / TV 2

Sladret videre

Den siste uken var det en anspent stemning mellom Sølvi og Irene på gården, og de to damene gikk fra å være bestevenninner til fiender. Konflikten toppet seg ved førstekjempevalget.

Like før ukens førstekjempevalg, valgte storbonden Kjetil å ta Irene til side for å fortelle henne at hun ikke kom til å bli valgt, siden han hadde lovet Håkan å frede henne.

Samtidig røpte storbonden at han vurderte å velge Sølvi som førstekjempe. Dette fortalte Irene videre til Sølvi, selv om hun hadde lovet Kjetil å ikke si noe.

Da valgte Sølvi å konfrontere Kjetil med disse ryktene. Kjetil var ikke fornøyd med at Irene hadde sladret, og derfor snudde Kjetil og valgte Irene som førstekjempe likevel.

SLEGGEKAMP: Sølvi valgte å konkurrere mot Irene i slegge, og var i utgangspunktet ganske trygg på å slå henne. Foto: Alex Iversen / TV 2
SLEGGEKAMP: Sølvi valgte å konkurrere mot Irene i slegge, og var i utgangspunktet ganske trygg på å slå henne. Foto: Alex Iversen / TV 2

Ærlig spill

Irene reagerte med skuffelse over Sølvi, og hun mente at bestevenninnen dolket henne i ryggen.

Senere overrasket Irene alle da hun valgte Sølvi som andrekjempe, fordi hun ville fullføre krigen som de hadde startet.

– Jeg tror det var en liten hevn fra Irenes side å velge meg som andrekjempe, siden hun sa noe til meg som jeg ikke måtte si videre, men så gikk jeg til kilden og fikk verifisert om det var sant eller ikke, sier Sølvi.

Sølvi mener på sin side at hun ikke har dolket Irene i ryggen.

– Jeg vet at jeg har spilt et ærlig spill inne på gården, og jeg har ikke dolket noen i ryggen eller prøvd å så tvil om noen i det hele tatt, sier hun.

Skværet opp

Sølvi forteller at hun og Irene fikk skværet opp i gapahuken før tvekampen.

– Vi fikk pratet ut, og vi er enige om at det som skjer inne på Gjedtjernet gård er en egen verden, og at det som skjer utenfor vil være noe helt annet, sier Sølvi.

Men selv om de har skværet opp, forteller Sølvi at hun ikke stoler fullt på Irene.

– Jeg tror at Irene har lyst til å så tvil om de som er hennes konkurrenter her inne, og det har hun kanskje klart. Jeg tror rett og slett at hun spiller et spill for å komme lengst mulig, sier Sølvi.

VIKTIG SEIER: Irene ble så overveldet over seieren at hun falt ned på kne. Foto: Alex Iversen / TV 2
VIKTIG SEIER: Irene ble så overveldet over seieren at hun falt ned på kne. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Sveket av Irene

Sølvi forteller at hun føler seg sveket av Irene. Årsaken er at hun opplevde at Irene prøvde å så tvil om henne til de andre på Farmen-gården.

Dette skjedde under forrige ukesoppdrag, da noen hadde sabotert og stjålet leverposteien.

– Jeg og Kjetil var på vei til å sabotere ved å gjemme unna noe av maten, men da vi kom til matkjelleren, var leverposteien allerede borte. Så noen hadde vært der før meg og tatt den. Dagen etterpå gikk Irene til Håkan og antydet at det kunne være jeg som hadde stjålet leverposteien. Da gikk Håkan med en gang til resten av gruppa og sa at det var jeg som hadde sabotert, sier Sølvi.

– Jeg skjønte ikke hvorfor Irene gikk til Håkan med det. Hun kunne heller kommet til meg og spurt meg om det. Så jeg føler meg litt dolket i ryggen, kan man si, sier Sølvi.

Etter denne episoden forteller Sølvi at hun tok avstand fra Irene, og de pratet ikke mye sammen den siste uken på gården.

For å ta en liten hevn på Irene, har Sølvi lagt en utspekulert plan. Se hva Sølvi har planlagt her:

Irene mener det ikke stemmer

Irene mener at det ikke stemmer at hun spredde rykter om Sølvi og sabotasjen.

– Det ble veldig mye rykter etter sabotasjen, og jeg for min del var bare kjempenysgjerrig på hvem som hadde gjort det. Derfor spurte jeg litt rundt, men det handlet ikke om å så tvil om noen. Det er bare en barnslig nysgjerrighet. Jeg hadde ett mål, og det var å være tro mot alliansen som ble dannet fra dag én, mellom Lene, Tonje, Sølvi og meg, sier Irene til TV 2.

Ifølge Irene spilte hun ikke et utspekulert spill inne på Farmen-gården.

– Jeg spilte absolutt ikke på den måten. Jeg spurte Sølvi selv om det var hun som hadde tatt leverposteien. Hun svarte at hun ikke hadde tatt den og sa: «Hånda på hjertet», og da slo jeg meg til ro med det, sier hun.

ALLIANSE: Lene, Tonje og Sølvi dannet en allianse allerede første dag på Farmen-gården, sammen med Irene. Foto: Alex Iversen/TV 2
ALLIANSE: Lene, Tonje og Sølvi dannet en allianse allerede første dag på Farmen-gården, sammen med Irene. Foto: Alex Iversen/TV 2

Avslørte hemmeligheten

Da Sølvi tok avskjed med de andre deltakerne etter tvekamp-tapet, fikk hun en overraskende beskjed av Tonje Frøystad Garvik (29). Etter seks uker avslørte Tonje den store hemmeligheten og hvisket i øret til Sølvi at hun og Lene Sleperud (29) er kjærester.

– Jeg setter utrolig stor pris på at hun vil dele den hemmeligheten med meg og vise meg den tilliten. Det første jeg tenkte var: "Så søtt". De passer så godt sammen, sier Sølvi.

Sølvi, som har vært i en allianse med Tonje og Lene siden første dag på gården, forteller at hun har aldri hatt mistanke om at de to var et par.

– Jeg håper at de holder på hemmeligheten så lenge som mulig og at det er bare jeg som vet det. Om det kommer ut, så er det mulig at noen kan se på dem som en veldig sterk allianse, sier hun.

GODE VENNER: Sølvi fikk et nært forhold til hunden Elma i løpet av Farmen-oppholdet. Foto: Alex Iversen/TV 2
GODE VENNER: Sølvi fikk et nært forhold til hunden Elma i løpet av Farmen-oppholdet. Foto: Alex Iversen/TV 2

Klar for Torpet

I likhet med alle de andre utslåtte deltakerne i denne Farmen-sesongen, fikk Sølvi beskjed etter tvekamptapet at hun får en ny sjanse. På Torpet har hun mulighet til å kjempe seg inn igjen på gården.

– Først tenkte jeg at Gaute tullet med meg. Dette er bedre enn juleaften og nyttårsaften. Jeg er veldig klar, sier Sølvi entusiastisk.

Inne på Torpet møter Sølvi de utslåtte deltakerne Charlie Stuart (32) og Vidar Johansen (46), samt Farmen-legenden Lasse Bergseter (51).

Forrige uke var det Håkan Tapio Pettersson (54) som kom til Torpet, men han trakk seg og reiste hjem etter kun ett døgn på torpet Brauter.

​​Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​

​Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.​

.