FARMEN:

Derfor manglet Irene under Farmen-tvekampen

TRENGTE EN PAUSE: Irene Halle (35) er en av de ni siste deltakerne som er igjen på Farmen-gården.
TRENGTE EN PAUSE: Irene Halle (35) er en av de ni siste deltakerne som er igjen på Farmen-gården. Foto: Alex Iversen/TV 2
Irene Halle fikk et sammenbrudd etter en tøff uke på Farmen-gården og maktet ikke å være til stede som publikum ved tvekampen.

I søndagens episode av Farmen møttes Håkan Pettersson (54) og Kjetil Nørstebø (28) i tvekamp.

Like før tautrekkingkampen skulle starte, måtte derimot programleder Gaute Grøtta Grav bryte inn for å informere om at Irene Halle (35) ikke kom til å være publikum ved tvekampen. Årsaken var at Irene ikke følte seg bra.

Til TV 2 forteller 35-åringen fra Stjørdal hvorfor hun ikke orket å være til stede ved tvekampen.

Den siste uken på Gjedtjernet gård hadde vært tøff for Irene, og det hele toppet seg denne ettermiddagen da tvekampen mellom Håkan og Kjetil fant sted.

– Jeg fikk et sammenbrudd, forteller Irene åpenhjertig til TV 2.

Fikk skylden

Irene følte at hun fikk skylden for sabotasjen som skjedde på gården denne uken, hvor noen hadde stjålet leverposteien som skulle leveres til mentor og dermed ødela ukesoppdraget. Ingen på gården visste at det var Kjetil som sto bak sabotasjen, og Irene ble beskyldt for å ha stjålet maten.

I tillegg til å føle seg utpekt som syndebukk etter sabotasjen, tenkte Irene mye på sine kjære hjemme i 2018 denne perioden.

– Jeg slet veldig den uka. Og da Gaute stilte meg spørsmålet om hjemlengsel på Tinget, kom tårene, forteller hun.

Irene visste at hennes 17 år gamle datter skulle begynne på skolen den uken. Samtidig har begge foreldrene hennes slitt med sykdom i lang tid, og det å ikke kunne være til stede hos dem ble overveldende.

IKKE TIL STEDE: Irene manglet blant publikum under tvekampen mellom Håkan og Kjetil. Foto: Skjermdump/TV 2
IKKE TIL STEDE: Irene manglet blant publikum under tvekampen mellom Håkan og Kjetil. Foto: Skjermdump/TV 2

– Klarte ikke å puste

Irene opplevde til slutt å få et sammenbrudd da Tinget var over og deltakerne ikke ble filmet.

– Da kom alt, liksom. Det å gå og holde, holde og holde på tårene, siden jeg ikke ville gråte på TV, det gjorde at jeg til slutt brøt sammen totalt. I en periode gråt jeg så mye at jeg nesten ikke klarte å puste. Det var forferdelig, erindrer hun.

Irene måtte derfor stå over tvekampen.

– Jeg klarte ikke å være til stede på tvekampen fordi jeg rett og slett ikke fikk puste. Jeg hadde et skikkelig anfall, og jeg hikstet, hikstet og hikstet, så jeg klarte verken å snakke eller puste. Jeg hadde ikke klart å møte opp, sier hun.

– Produksjonen ville veldig gjerne at jeg skulle bli med som publikum, men de forsto det og sa at de ikke skulle tvinge meg. De lot meg få den tiden jeg trengte, og det setter jeg veldig pris på, legger hun til.

Vurderte å trekke seg

Mens dette pågikk, var Irene inne på tanken om å trekke seg.

– Jeg fortalte til produsenten at jeg hadde vurdert det, men at jeg ikke hadde bestemt meg. Jeg lovte at jeg skulle gi det noen dager. Men det ble jo ikke til at jeg trakk meg. Årsaken er at jeg ikke vil være en person som gir opp, og jeg vil ikke vise barnet mitt at man bare kan gi opp når ting blir litt tøft, forteller Irene.

Hun sier samtidig at hun følte seg godt ivaretatt av produksjonen da det sto på som verst.

TV 2s presseansvarlige for Farmen, Alex Iversen, har ikke noe å tilføye denne saken.

TVEKAMP: Håkan og Kjetil konkurrerte mot hverandre i tautrekking, men der var ikke Irene til stede. Foto: Alex Iversen/TV 2
TVEKAMP: Håkan og Kjetil konkurrerte mot hverandre i tautrekking, men der var ikke Irene til stede. Foto: Alex Iversen/TV 2

Sårbar

Irene hadde aldri trodd at hun kom til å reagere på den måten før hun gikk inn på Farmen-gården.

– Man blir veldig mye mer sårbar der inne enn man er ellers i hverdagen, sier Irene, som til vanlig jobber som daglig leder i en butikk i Trondheim.

En sabotasje inne på gården ble plutselig mye viktigere enn hun kunne forestille seg.

– Det føltes utrolig urettferdig å få skylden. Jeg fikk så mange imot meg som trodde at det var jeg som hadde sabotert, og det føltes så vondt. Det var hardt å ikke peke på noen andre og gi dem skylden, sier hun.

– Jeg sloss litt med meg selv og prøvde å si: “Det skal holde, Irene, for du vet at du ikke har gjort det”. Men det holdt ikke. For i 2018 kan du trekke deg tilbake og ringe en venn som vet hvem du er. Der inne har du ikke den samme støtten, sier hun.

JOBBET HARDT: Irene la ned mye arbeidsinnsats i å lage diverse matvarer av hjorten som de fikk tildelt, blant annet leverpostei. Foto: Alex Iversen/TV 2
JOBBET HARDT: Irene la ned mye arbeidsinnsats i å lage diverse matvarer av hjorten som de fikk tildelt, blant annet leverpostei. Foto: Alex Iversen/TV 2

– Teit av meg

Selv om det var alvorstynget da det hele pågikk, sitter latteren løst når hun forteller om det i dag.

– Det gjør meg ingenting lenger! Jeg skjønner vel kanskje at jeg så litt skyldig ut, for jeg er den eneste som gadd å si noe. Og det var teit av meg. Tenk å være så naiv og åpne kjeften og tenke at ærlighet skal lønne seg, ler Irene.

Hun henviser til episoden i starten av uken hvor hun åpenhjertig fortalte de andre at hun hadde tenkt på sabotasje.

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​

​Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.​

Lik TV 2 Underholdning på Facebook