Andrea Badendyck var langt fra ukjent før hun ble med på Farmen. I en alder av 13 år begynte hun å blogge.

– Da var jo blogg ingenting, det hadde akkurat kommet og jeg visste ikke hva det var. Så det var ingen som tjente penger på blogg da, sier 23-åringen til God kveld Norge.

I løpet av kort tid ble hun en av Norges første toppbloggere.

Se God kveld Norge lørdager klokken 22.10 på TV 2 og TV 2 Sumo.

– Plutselig skulle jeg få 10.000 kroner i måneden av blogg.no og jeg gikk i 9. klasse. Jeg husker at jeg bare elsket livet og følte meg så rik, jeg hadde aldri vært borti så mye penger liksom.

Svidde av flere 100.000 kroner

Blogge-businessen fortsetter å vokse, og da Andrea blir 18 år har hun en inntekt på rundt 100.000 i måneden.

– Det gikk ut av kontroll, jeg bare levde «the good life». Jeg var 18 og leide meg en leilighet på Tjuvholmen til 24.000 i måneden, reiste hele tiden, kjøpte meg nye vesker hele tiden og spiste ute hver dag. Jeg kunne sikkert bruke flere hundre tusen på en måned.

Men hun glemte en viktig ting: skatt. Og en dag våknet skatteetaten.

– Så jeg fikk sånn ettersyn for de siste fire årene, og da hadde ikke jeg betalt noe som helst skatt. I tillegg så gikk de gjennom alt jeg hadde fått sponset fra jeg gikk i 8. klasse.

En million i baksmell

– Det var helt jævlig egentlig. Jeg fikk jo en smell på godt over en million. Og det er mye penger.

Badendyck flyttet hjem til moren og faren. Hun brukte rundt to år på å betale ned gjelda, men i dag er hun glad for smellen hun fikk.

– Jeg var bare helt på bærtur med alt jeg drev med, og jeg trengte en lærepenge. Ikke minst så følte jeg at jeg hadde blitt overfladisk, materialistisk og mistet mine gode verdier. Og mistet meg selv litt i all denne luksusen. Jeg var egentlig ikke lykkelig i det hele tatt, forteller 23-åringen åpenhjertig.

– Jeg ville bare ha mer, mer, mer, og tenkte at en veske skulle gjøre meg glad. Jeg føler at jeg forandret meg ekstremt mye etter den skattesmellen, og at den var nødvendig. Egentlig så er jeg glad for at jeg fikk den. For den fikk meg ned på jorden igjen.

Vil bli sykepleier

Nå planlegger hun en fremtid uten blogg

– Jeg merker at jo eldre jeg blir, jo mer privat blir jeg. Jeg har ikke lyst til å dele alt som skjer i livet mitt lenger, i motsetning til hvordan det var før da jeg ikke brydde meg.

23-åringen har nå tenkt seg tilbake på skolebenken, og tror det er sykepleier som er hennes kall her i livet.

– Jeg skulle egentlig begynne i høst, men da kom Farmen og ødela litt. Men jeg skal definitivt begynne etter neste sommer. Jeg tenkt mest på sykepleie, så mest sannsynlig blir det det. Men selvfølgelig, jeg kommer nok til å holde på med sosiale medier på siden mens jeg studerer. For det er jo en fin inntektskilde for å si det slik, avslutter bloggeren og Farmen-deltakeren.