Bli med Wenche hjem på kjøkkenet

Wenche inviterte oss hjem på kjøkkenet i Lommedalen. Her sto smørbrød med tomatsalat og pesto på menyen.

Wenche kunne dessverre ikke være tilstede på kjøkkenet i dag. Istedet fikk vi bli med henne hjem på hennes eget kjøkken i Lommedalen. Her dro hun frem gode smaker fra sommeren.

Bruschetta:

  • 4 skiver brød, type landbrød(gjerne brød av surdeig)
  • Olivenolje til steking
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 12-14 modne cherrytomater eller 6-7 plommetomater
  • 1/2 løk
  • Frisk basilikum (kan også bruke kruspersille eller gressløk)
  • Ca 5 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • Salat/ ruccola
  • 8 skiver spekeskinke i tynneskiver
  • Evt. litt revet ost eller skiver med mozzarella

Sånn gjør du:

Pensle brødskivene med litt olivenolje. Legg de på et stekebrett med bakepapir og stek de gylne i stekeovn ved 225°C. Skivene kan også ristes i en brødrister, i en stekepanne eller på grillen. Gni de varme brødskivene med et hvitløkfedd delt i to på langs.

Cherrytomatene deles i to større tomater og grovhakkes (ta evt. ut litt av ”innmaten” i de hakkede tomatene slik at det ikke blir for mye fuktighet). Bland tomatene med finhakket løk, hvitløk og basilikum. Vend inn olje og smak til med salt og pepper.

Vent med saltet hvis tomatsalaten skal stå en stund. Saltet vil trekke saft ut av tomatene og gjøre tomatsalaten” fuktig”.

Anrett tomatsalaten på de ristede/grillede skivene. Legg over ruccola og riv evt. over litt parmesan. Du kan også avslutte med å legge over biter av mozzarella eller tynne skiver av spekeskinke.