VIL AT BOKA TREKKES: Aylar Lie vil at innholdet som omhandler henne skal endres.
VIL AT BOKA TREKKES: Aylar Lie vil at innholdet som omhandler henne skal endres. Foto: Scanpix

Full krangel om Northug-bok – nå krever Aylar Lie at den stoppes

Aylar Lie krever at Petter Northugs bok blir tilbakekalt og at innholdet endres.

Advokat John Christian Elden har på vegne av Aylar Lie sendt et brev til Pilar forlag for å få stoppet Petter Northugs bok «Min historie».

Pilar forlag utga tidligere denne uka Northugs biografi, ført til pennen av Jonas Forsang.

TV 2 har fått tilgang til brevet som har blitt sendt fra Elden til forlaget. Der står det at Lie krever at boken blir stoppet.

I brevet hevder de at Lie ikke ble kontaktet av forlag, redaktør eller forfatter før utgivelsen av boka fant sted.

Føler det er en krenkelse

Hun mener at boka er en krenkelse av privatlivets fred. I brevet skriver Lie og Elden at boka er en injurie og at den går inn på den private sfæren.

I «Min historie» kommenterer Petter Northug jr. for første gang forholdet til Aylar Lie og ryktene om at hun tok abort.

– Jeg hadde møtt Aylar noen ganger siden festen etter VM, og det dukka opp en del oppslag i avisene om at vi var et par. Hun stilte opp i Det Nye og fortalte at hun hadde tatt abort. Men journalisten hadde skrevet det på en måte hvor man ikke skjønte om det var NN eller jeg som var faren. Det skal journalisten ha for. Det var et finurlig grep. Jeg ville aldri i livet sladra om hvem som var faren, selvfølgelig. Aldri. Men jeg kan si såpass som at det ikke var meg, skriver Northug i boken ført til pennen av Jonas Forsang.

Mener det ikke er sant

I brevet fra advokat Elden gjør Aylar det klart at hun mener det Northug skriver ikke er sant.

Elden bekrefter til TV 2 at de har sendt brev til forlaget.

– Vi kan ikke se at den typen påstander har noe i det offentlige rom å gjøre da de hører til den mest personlige sfære som tenkes kan. Så her er forlaget bedt om å skrive om boken før den selges, sier Elden til TV 2 fredag kveld.

Petter Northugs manager, Are Sørum Langås, sier til TV 2 at han er ukjent med brevet, og henviser videre til forlaget.

Overrrasket

Forelegger Magnus Rønningen i Pilar forlag har lest brevet som kom fredag. Han er overrasket over innholdet i brevet, da han hevder å ha hatt en dialog med Aylar Lie før boka kom.

– Vi er svært overrasket over dette brevet. Vi var i kontakt med Aylar Lie 11. oktober der hun fikk tilsendt de delene som omhandler henne. Hun stilte seg positiv til å lese dette på direktesendt tv hos TV 2. Derfor stiller vi oss undrende til at dette kommer nå, sier Magnus Rønningen, forelegger i Pilar forlag.

Ideen fra forlaget sin side, var at Aylar skulle lese opp den første setningen om henne: «Hun sa hun het Aylar Lie», i en syv timers sending som var planlagt på TV 2. Det var også en journalist i TV 2 som først gjorde Aylar oppmerksom på at hun var omtalt i boka.

Da var boka allerede trykket opp.

– Hun fikk det lest opp for seg av TV 2 9. oktober da boken var trykket. Hun sa det ikke var korrekt, men ønsket ikke å gå i noe intervju om personlige forhold. Senere fikk hun det tilsendt fra Rønningen, og så fortsatt at hun var uenig i fremstillingen. Når hun kontakter advokat, er det ofte et tegn på at man er uenig, sier han til TV 2.

– Dette er ikke korrekt, vi har hatt en hyggelig maildialog med Aylar, og vi har ikke fått noen innsigelser på dette, hevder Rønningen.

– Han svarte henne etter at hun hadde fått boka opplest av TV 2, ja, og som en følge av det kontaktet hun advokat, sier Elden.

TV 2 har ikke lyktes å få tak i Aylar Lie fredag kveld, men direktesendingen ble avlyst fra TV 2 sin side da boken havnet i hyllene tidligere enn lanseringsdatoen.