Test av hold- in strømpebukser:

Billig-strømpebuksa overrasker stort

TV 2 hjelper deg har testet fire hold-in strømpebukser fra 89,- til 300,-.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Julebordsseongen er like rundt hjørnet og da er det viktig med en god strømpebukse som er pen, holder lenge og sitter der den skal. Mange damer foretrekker en strømpebukse som kan gjøre de enda flottere, og da kan hold- in (shape) strømpebukse være løsningen.

Billige vs. dyr

TV2 hjelper deg har testet sorte, 20 denier, hold- in strømpebukser. Pierre Robert får du kjøpt dagligvarebutikker og koster 89 kroner. Den fra Kappahl koster en krone mer. By Qvale er norsk merke og selges kun på nett for 124 kroner. Dyrest i testen er Wolford til 300 kroner.

Se TV hjelper deg torsdag kl. 20.30

RISE laboratoriet i Gøteborg: Tekstilforsker Desirè Rex har målt hvor mye kraft som skal til før strømpebuksene går i stykker. Foto: TV 2 hjelper deg/ Ingvild Bruknapp..
RISE laboratoriet i Gøteborg: Tekstilforsker Desirè Rex har målt hvor mye kraft som skal til før strømpebuksene går i stykker. Foto: TV 2 hjelper deg/ Ingvild Bruknapp..

Den billigste tåler mest

Det er veldig viktig at strømpebuksa holder hele kvelden og det er utrolig irriterende når strømpebuksa rakner omtrent før du har fått den på deg. På laboratoriet til RISE i Gøteborg har tekstilforsker Desirè Rex målt hvor mye kraft som skal til før strømpebuksene går i stykker. KappAhl kommer dårligst ut her. Den sprekker ved halvparten av kraften som de beste. By Qvale gjør det hakket bedre, men betydelig dårligere enn Wolford og Pierre Robert som er de to sterkeste. De går i stykker ved omtrent samme kraft.

De to sterkeste strømpebuksene: Wolford til venstre og Pierre Robert til høyre. Foto: TV 2 hjelper deg/ Ingvild Bruknapp.
De to sterkeste strømpebuksene: Wolford til venstre og Pierre Robert til høyre. Foto: TV 2 hjelper deg/ Ingvild Bruknapp.

– Den fra Wolford sprekker hele veien ut til ringen, så da anser jeg det er Pierre Robert som klarer seg best i denne delen av testen, sier tekstilforsker Desirè Rex.

Fort slitt

Seks damer i ulike aldre og størrelser har prøvd strømpebuksene en måned. De har gått med alle strømpebuksene en dag hver, vasket de og prøvd de på igjen. De har vurdert hvor fine de er på, hold-in og shapeeffekten, komfort og slitasje. Også her kom KappAhl dårligst ut. Den taper sammenlagt og får en svak firer. Den er komfortabel på, men kunne hatt mer formende effekt. Flere av damene opplever at den får riper både før og etter vask.

– Den får så raskt sånne riper. Det er veldig spesielt, sier Maja Dreyer .

Disse fire damene fra Aasgaardstrand Kvindelige Badeselskap har testet strømpebuksene. Fra venstre: Berit Sørebø, Laila O. Hagerud, Anne-Lise Toverud og Ellen Roberg- Askim. Foto: TV 2 hjelper deg/Ingvild Bruknapp
Disse fire damene fra Aasgaardstrand Kvindelige Badeselskap har testet strømpebuksene. Fra venstre: Berit Sørebø, Laila O. Hagerud, Anne-Lise Toverud og Ellen Roberg- Askim. Foto: TV 2 hjelper deg/Ingvild Bruknapp

Sterk hold-in

By Qvale faller bedre i smak hos testpanelet. Den sitter der den skal, er pen på og blir ikke slitt etter vask. Den har veldig sterk hold- in. Dette er topp for flere, mens noen synes den er for stram.

– Denne her måtte jeg jobbe skikkelig for å få på meg. Den er supertrang, sier Laila O. Hagerud.

By Qvale er favoritten til flere av damene, men siden den ikke gjør det like bra i labtesten, havner den på tredjeplass totalt med en sterk firer.

Testere: Heidi O. Østvang og Maja Dreyer har også testet strømpebuksene. Foto: TV 2 hjelper deg/ Ingvild Bruknapp.
Testere: Heidi O. Østvang og Maja Dreyer har også testet strømpebuksene. Foto: TV 2 hjelper deg/ Ingvild Bruknapp.

Solid og god

Pierre Robert når ikke helt til topps hos testpanelet, og havner på andre plass totalt med en svak femmer. Den har ikke det beste stoffet, men er en solid og god strømpebukse. Noen av damene synes også denne sitter litt for stramt på.

SLIK BLE TESTEN UTFØRT

Testen besto av to deler. Labtest og brukertest. Labtesten talte 30 prosent.

LABTEST: For å teste hvor hardt man kan dra i strømpebuksene før de raker, gjør tekstilforskeren fra laboratoriet til RISE dette: Spenner opp stoff fra strømpebuksene i en ring. Dette tilsvarer at man tar på seg strømpebuksen. Ved hjelp av trykkluft suger en maskin opp materialet i en klokke og måler hvilken kraft som kreves for å ødelegge den. Det ble gjort fem tester på hver strømpebukse.

FORBRUKERTEST: seks damer i alderen 26 til 71 år prøvde strømpebuksene i seks uker hjemme. De vurderte strømpedelen og hold- in delen.

Kriterier trømpedel: er den god å ha på? sitter den stramt nok inntill beina (ikke pløsete)?, er den fin? (hvordan er stoffet, fargen og glansen?)

Kriterier hold- in og shape: Hvor bra er hold- in og shapeeffekten? Hvor stram er den? Hvor godt holder den inne? Løfter og former den rompa? Ruller den ned i livet? Er den komfortabel på?

– Denne sitter godt på etter flere timer. Jeg er veldig fornøyd, sier Heidi O. Østvang.

Dyrest og best

Helt til topps sammenlagt kommer testens dyreste. Wolford Synergy 20 push up tights til 300 kroner får en femmer. Den ruller litt ned på noen, men er ikke for stram og holder inne og former akkurat passe.

– Dette er min favoritt fordi den sitter best på både før og etter vask, sier Laila O. Haugerud.

De andre er enige. De synes den komfortabel og fin på.

Wolford

Terningkast 5. TESTVINNER

Synergy 20, Push- Up Tights. Pris: 300 kr.

Lab. test: 2. plass (dobbel så sterk som den svakeste.)

Testpanelets vurdering: Flere av damenes favoritt. Rullet litt ned på noen, men er komfortabel og fin på. Holder inne og former akkurat passe. Fin etter vask. Lukseriøs følelse.

– Den gir en ganske luksuriøs følelse og den er veldig deilig i strømpedelen, sier Berit Sørebø.

Pierre Robert

Terningkast 5.

Hold- in. 20 den. Pris: 89 kr.

Lab.test: 1 plass. Dobbel så sterk som den svakeste.

Testpanelets vurdering: Solid og god. Pen etter vask og holder seg på plass. Sterk hold- in. Litt for mye for noen, men passet bra for andre.

By Qvale

Terningkast 4.

Silk-like hold in. 20 den. Terningkast 4. Pris: 124 kroner. (byqvale.no).

Lab.test. nr. 3. (litt bedre enn den svakeste.)

Testpanelets vurdering: Flere av damenes hadde denne som favoritt. Den sitter der den skal og ruller ikke ned. Den er pen i stoffet og blir ikke slitt etter vask. Veldig sterk hold-in (for mye for noen).

KappAhl

Terningkast 4.

Control Top. Tights 20 den. Pris: 90 kr.

Lab.test: siste plass. Er halvparten så sterk som de to beste.

Testpanelets vurdering: Sitter stort sett på plass. Komfortabel å ha på. Kunne vært mer hold- in og formede effekt. Virker litt sjør. Flere fikk riper før og etter vask.