Fylt avokado og krabbe
Smakelig måltid, perfekt til lunsj eller kveld.
Fylte avokado med krabbe, reker eller kylling. Smakelig måltid til lunsj eller kveld.
Beregne en 1/2 eller 1 avokadoer pr person.
Gjør ferdig fyllet før avokado deles i to. La steinen sitte i helt til fyllet legges i og gni eventuelt inn litt sitron for å beholde den friske grønne fargen.
Alle forslag til fyll er beregnet til 2 halve avokado.
Avokado med krabbe
- 1 avokado
- 1 ss finhakket sjalottløk
- 1 ts sitronsaft
- salt
- 1 ferdig renset «krabbehus» med krabbekjøtt
- 1 dl rømme eller créme frâiche
- 1 ss majones (kan sløyfes)
- 1 ss sweet chili saus
- ½ ts finrevet frisk ingefær
- gressløk
Del avokado som beskrevet først i oppskriften.
Mos kjøttet fra ½ avokado og rør inn finhakket sjalottløk og sitronsaft.
Del kjøttet fra den andre avokadoen i skiver press over sitronsaft.
Ta vare på skallet.
Rør sammen renset krabbekjøtt, rømme, majones og smak til med sweet chili, frisk ingefær, sitron, finhakket gressløk og eventuelt litt salt2.
Fordel det mosede avokadokjøttet i hvert sin tomme avokadoskall. Fordel over karbbesalaten og pynt med skiver av avokado.
Rekefyll
Lages på samme måte som til krabbefyll – det vil si krabbe erstattes av rensede reker, tilsett eventuelt 1-2 ss finhakket stilkselleri.
Kyllingfyll
Finsnitt kyllingfilet i tynne strimler og stek i olje/smør i en stekepanne.
Dryss med salt og pepper.
Erstatt krabbe/reker med lett avkjølte kyllingstrimler. Smak eventuelt til med litt cayennepepper.