Filip Ingebrigtsen besøker Wenche på kjøkkenet:

– Jeg burde ansette deg!

Friidrettsstjernen Filip Mangen Ingebrigtsen besøkte Wenche på kjøkkenet. Sammen lagde de minestronesuppe servert med pesto, spekeskinke og focaccia.

I dag besøkte Filip Mangen Ingebrigtsen Wenche på kjøkkenet. Etter hans ønske lagde de minestronesuppe servert med pesto, spekeskinke og foccacia.

25-åringen overbeviste at han kan mer enn å løpe!

– Jeg er imponert over teknikken din, skryter Wenche.

Oppskriften er beregnet til 5-6 personer.

Minestronesuppe:

  • 1 løk
  • ca 4 ss olivenolje
  • 2 skiver bacon eller 2-3 ss hakket smakfull spekepølse
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske knuste tomater
  • ca 6 dl kjøttkraft /buljong
  • 1 fennikel
  • 2-3 vårløk
  • 2-3 gulrøtter
  • ca 2 ts urtekrydderblanding
  • ca 100 g «små» pasta/makaroni
  • 1 boks hermetiske hvite store bønner (hell av laken og skyll bønnene i kaldt vann)
  • 1-2 ss balsamicoeddik
  • salt, grovmalt pepper
  • 2-3 ss pesto rørt inn i suppen, se egen oppskrift lengre ned
  • nyrevet parmesan

Finhakk løk og surr i olje til løken er blank. Tilsett finhakket hvitløk og tomatpuré og la surre i 2-3 minuttene.

MINESTRONE: Italiensk suppe med pesto. Foto: TV 2
MINESTRONE: Italiensk suppe med pesto. Foto: TV 2

Rens og skjær grønnsakene i tynne strimler og ha i gryten sammen med hermetiske tomater, kraft og krydder og kok grønnsakene i 15-20 min.

Tilsett pasta og kok til grønnsaker og pasta er møre. Deretter hermetiske hvite bønnen (uten lake). Smak til med salt, pepper, balsamicoeddik og pesto.

Server rykende varm med et godt dryss med nyrevet lagret hvit ost eller parmesan. Tilbehør spekeskinke, pesto og focaccia.

Pesto

  • 2 ss pinjekjerner (stekt lett i panne) kan sløyfes ved allergi
  • 1 stor potte basilikum
  • ca 1 1/2 dl olivenolje
  • ca 50 g revet parmesanost

Rist/stek pinjekjerne i en stekepanne til de er gylne uten å bli «brune». Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt.

Tips: Pesto kan oppbevares i kjøleskapet i et tett glass 2-3 dager.

Focaccia

Oppskrift tilpasset en langpanne/form ca 20x30 cm.

Tips: Deigen kan lages med kaldt vann og 1 ts tørrgjær dagen i forveien, dekk med plast og sett kjølig. Stekes samme dag som den skal serveres.

  • 5 dl lunkent vann
  • 3 ts tørrgjær (eventuelt1 ts tørrgjær ved kaldheving)
  • 1/2 dl + 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts honning (kan sløyfes)
  • ca 1,1 l hvetemel

Løs gjæren opp i lunkent vann. (Tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet.)

Tilsett olje, salt og honning. Elt inn hvetemel.

Deigen skal være litt «klissete», som en tykk grøt.

Tilsett 2 ss med olje helt mot slutten, slik at den smører seg rundt deigen.

Dekk bollen med plastfilm og sett til heving 40-50 min. Fordel deigen over i en smurt eller bakepapirkledt langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La deigen etterheve under plast ca 40 min.

Hell litt olivenolje over det ferdig hevede brødet. Stikk hull i brødet med fingertuppene og dryss over flaksalt og eventuelt rosmarin.

Stek på nederste rille i varm stekeovn 200°C i 20-30min.

Avkjøl på rist.