Farmen-Lene hadde bare datet gutter – så møtte hun Tonje

Et tilfeldig møte for to år siden førte Farmen-paret sammen. – Hun er min første ordentlige forelskelse, sier Lene om Tonje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I årets sesong av Farmen følger vi blant andre kjæresteparet Lene Sleperud (29) fra Oslo og Tonje Frøystad Garvik (29) fra Ulsteinvik.

Før de flyttet inn på Gjedtjernet gård hadde de vært sammen i ett og et halvt år.

Nå forteller de til TV 2 hvordan de ble kjærester.

Det hele startet sommeren i 2016, da de møttes for første gang. Lene, som frem til det tidspunktet bare hadde datet gutter, var med en homofil kamerat på Pride-festivalen i Oslo.

Der var også nysingle Tonje, som for anledningen hadde fått en klar oppfordring fra ei venninne.

– Hun sa: «Ok, nå er det på tide at du går bort og bare sjekker opp en eller annen», sier Tonje til TV 2.

29-åringen tok utfordringen på strak arm, og midt inne i den massive folkemengden, møter hun tilfeldigvis blikket til den lyshårede Oslo-jenta Lene.

Bli bedre kjent med Tonje og Lene i videoen i toppen av saken.

– Ble veldig nysgjerrig

– Hun oste av spenning og utfordring, sier Tonje entusiastisk.

Lene sier seg enig.

– Det var veldig mye spenning i blikket hennes også. Jeg ble veldig nysgjerrig og det knøt seg liksom litt i magen, forteller Lene.

Tonje erindrer at hun kom i samtale med Lene etter et enkelt «Hei», og at det var Lene som tok styringen derfra.

– Hun gikk ganske raskt i gang med en «sjekkliste». Hun spurte hva jeg jobbet med, hvor jeg var fra, hobbyer og slikt. Det var vel da jeg skjønte at hun virkelig var interessert, humrer Tonje.

Lene forklarer at sjekking ikke er hennes sterkeste side, at hun var nervøs og bare ville holde samtalen i gang.

Gikk sakte frem

I etterkant valgte de å gå sakte frem. Mens Tonje akkurat hadde kommet ut fra et lengre forhold med en annen jente, trengte Lene tid til å finne ut hva hun følte og hva følelsene betydde.

– Jeg tror det var bra for oss begge – å kjenne etter om det var noe mer enn bare et vennskap, sier Lene.

Hun hadde aldri opplevd å få slike følelser for en av sammen kjønn tidligere.

Var usikker

I den spede begynnelse var Tonje faktisk usikker på om det i det hele tatt ville bli noe mellom dem. Årsaken var noe Lene sa under deres første date.

– Lene sa at hun ikke ville gifte seg, ikke ville ha unger, og at hun ikke trodde på langvarige forhold. Da gikk det en faen i meg, så jeg sa vel noe sånt som at jeg ville ha fem unger, jeg skulle gifte meg, og at jeg trodde man måtte jobbe for langvarige forhold, ler Tonje.

– Jeg tok det vel egentlig opp for å teste henne litt og vite hvor hun sto, kontrer Lene.

Samtidig innrømmer Lene at hun nok hadde hatt vanskelig for å forestille seg familielivet før hun møtte Tonje. Både fordi den store forelskelsen hadde uteblitt, samt at hun hadde mistet litt troen på at forhold kunne vare livet ut.

STORBONDE-TRIO: Tonje og Lene ble fort gode venner med Kjetil Nørstebø inne på Farmen-gården. Foto: Alex Iversen/TV 2
STORBONDE-TRIO: Tonje og Lene ble fort gode venner med Kjetil Nørstebø inne på Farmen-gården. Foto: Alex Iversen/TV 2

Første forelskelse

Til jul samme år fikk Tonje en telefon som endret det meste.

– Lene ringte meg etter at jeg hadde reist til Sunnmøre for å feire jul. Hun hadde tenkt på noe sa hun. Dersom hun skulle inn i et langvarig forhold, gifte seg og ha barn med noen, så måtte det være med meg, forteller Tonje.

Lene hadde forstått at hun virkelig var betatt av jenta fra Ulsteinvik.

– Alt annet ble så uviktig, jeg følte ikke at jeg trengte å dra ut i helgene for å møte de andre vennene og være den sosiale personen jeg egentlig er. Jeg brydde meg ikke om alt annet rundt. Jeg var bare interessert i Tonje, forklarer Lene.

– Hun er min første ordentlige forelskelse.

– Ville ikke skuffe dem

Lene forteller at hun var veldig spent på hvordan foreldrene hennes ville reagere på at hun hadde blitt sammen med en jente.

– Jeg håpet at det ikke ville endre måten de så på meg på. Jeg ville ikke skuffe dem. Det var veldig viktig for meg, forteller Lene.

29-åringen forteller at hun ble møtt med aksept og forståelse, og at hun synes det var enklere å fortelle dem det fordi hun hadde funnet Tonje.

– Da kunne jeg si: «Jeg liker en jente og her er hun». Jeg visste jo at det ville bli en prosess for dem, og at de nok satt med en del spørsmål de trengte svar på. At de fikk muligheten til å bli kjent med Tonje og samtidig kunne snakke med henne om dette, gjorde det nok enklere å akseptere, sier hun.

Sendte brev til foreldrene

Tonje har vært åpen om sin legning siden slutten av tenårene. Hun forteller at det også for hennes del var vanskelig å fortelle foreldrene. Nyheten kom derfor i form av et brev fra California hvor hun bodde på den tiden.

– I brevet fortalte jeg dem at jeg var usikker på hva jeg følte, at jeg skammet meg og at det var derfor jeg ikke ville si det til dem direkte, erindrer Tonje før hun fortsetter:

– Jeg ble jo møtt med hundre prosent forståelse. De sa at det ikke spilte noen rolle og at de ville bli glad i den personen jeg valgte uansett, forteller hun.

KVALITETSTID: Lene og Tonje benytter enhver anledning de får alene. Her bak kua under melking. Foto: Alex Iversen
KVALITETSTID: Lene og Tonje benytter enhver anledning de får alene. Her bak kua under melking. Foto: Alex Iversen

Blir bedt om råd

Paret har også fått mye positiv respons for deres åpenhet rundt legning i Farmen-sammenheng. For selv om de holder forholdet skjult for de andre på gården, er de fast bestemt på å dele det med TV-seerne.

– Vi har fått utrolig mange fine tilbakemeldinger, bedyrer Lene.

Lene forklarer at de blir kontaktet av mødre med døtre og sønner som akkurat har kommet ut av skapet.

– De er glade for vår åpenhet og sier at det har gjort det lettere for dem å forstå og akseptere det.

De opplever også å kunne være til hjelp.

– Vi får meldinger fra jenter som ennå ikke er ute av skapet som spør oss om råd. Kanskje sliter de med å fortelle det til venner og familie, også kan vi hjelpe dem litt på vei, forteller Lene entusiastisk.

Å normalisere homofili var en av hovedårsakene til at Tonje og Lene stiller sammen på Farmen.

– Vi ville vise at vi er stolte av hvem vi er og at vi ikke ønsker å holde det skjult for omverdenen. Vi er jo et par som alle andre, avslutter Lene.

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​​

Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.​

.