Vandreoppskrift på knekkebrød
Oppskriften på knekkebrød med mandelmel, gresskarkjerne og chiafrø har Wenche fått av sin frisør.
– Jeg fikk oppskriften fra min frisør Nina, jeg deler den med dere og dere kan dele den videre!
Wenche har halvert oppskriften, men man kan gjerne doble den.
Knekkebrød med mandelmel, gresskarkjerne, chiafrø og andre frø
Disse er glutenfrie.
Denne porsjonen fyller 2 til 2 ½ stekebrett, avhengig av tykkelsen på knekkebrødene.
- 1 ½ dl gresskarkjerner
- 1 ½ dl solsikkefrø
- 1 ½ dl linfrø
- 1 ½ dl mandelmel
- 3/4 dl chiafrø
- 3/4 dl sesamfrø
- ½ - ¾ ts salt
- 6 ½ dl kokende vann
Kjør alt det tørre i en foodprocessor/blender med kniver slik at kjernene deler seg litt.
Tilsett kokende vann og kjør videre, blandingen skal være litt som suppe.
La det svelle i 10 minutter, da vil den «svelle» og få grøtkonsistens.
Fordel deigen på 2-3 bakepapirark. Legg gladpack/plastfilm over og kjevle ut så det dekker hele bakepapiret. Trekk av plastfilmen og del opp massen i passende ruter. Et pizzahjul er fint å bruke.
Dryss eventuelt litt havsalt over.
Trekk bakepapiret over på stekeplate. Stekes med varmluft 140°C i ca. 1 time.
Om de fremdeles er litt myke så senk ovnen til 100°C og la de stå der en stund til med døren på gløtt, til de kjennes sprøe.
Avkjøl på rist. Avkjøl helt før de legges i boks med lokk. Oppbevar i romtemperatur.