De fleste ble kjent med Sissel da hun opptrådte i pausen i Eurovision Song Contest i Bergen i 1986. Siden den gang har hun blant annet sunget med store stjerner som Josh Groban, Diana Krall og Warren G.

Hun var med på Titanic-soundtracket i 1997 og er til og med på et frimerke. Hun er også en av få norske artister som er blitt nominert til den prestisjetunge Grammy-prisen.

Selv om de aller fleste kjenner til karrièren til Sissel, er det få som kjenner til privatlivet hennes.

Talentkonkurranse

Til God morgen Norge forteller Sissel hvordan det hele startet.

Hun begynte nemlig i barnekor da hun var ni år gammel. Et par år seere meldte hun seg på en talentkonkurranse på Oasen i Bergen, uten at foreldrene hennes visste om det.

– Jeg ville teste meg selv, ville finne ut hvordan det var å stå på en scene helt alene, sier Sissel når hun mimrer tilbake til sin første talentkonkurranse.

Faren til Sissel var ikke klar over datterens talent da hun meldte seg på. Foreldrene var godt vant med at Sissel sang hele tiden, men de tenkte aldri over at hun faktisk kunne delta i en konkurranse.

– Dagen før konkurransen var det prøver. Da ringte mamma til pappa og fortalte at jeg skulle være med. Det første han sa var: «kan hun synge?», ler hun.

Verner om privatlivet

Sissel ble en anerkjent sangerinne i en ung alder. Hun tror at dette har bidratt til måten hun har hatt behov for å skjerme privatlivet sitt fra offentligheten.

– Jeg skjønte tidlig at det var viktig å ta vare på privatlivet mitt. Det er mitt fristed, det er det stedet jeg kan innhente krefter, energi og slappe av, sier Sissel.

Hun forteller at hun alltid har hatt et stort behov for å kunne «lukke døra» for offentligheten. Likevel velger hun å gi hun oss et lite i hverdagen til familien Kyrkjebø.

– Jeg kan være ganske distré og surrete. Jeg elsker å bake og lage mat. Jeg elsker å være hjemme fordi jeg elsker roen. Også liker jeg å være tilstede for familien når jeg først er hjemme. Jeg har ikke vært så flink til å ta med meg jobben hjem, avslører hun til God morgen Norge.

– Synger du i dusjen hjemme?

– Ikke så mye faktisk. Jeg burde nok ha øvd mer enn det jeg gjør, men jeg synes det er vanskelig å øve i de periodene jeg ikke har noe å øve til. Men når jeg har konserter, så er jeg fokusert.

Nå gjør hun seg nok en gang klar for årets juleturné. Og Sissel, hun elsker julen.

– Jeg elsker jul, egentlig synes jeg advent er den beste tiden. Men da er jeg som regel på reise. Det å lage jul og lage den stemningen, det er helt hellig. Da stopper vi klokken. På julaften kan vi finne på å dele ut julegavene klokken tolv på natten, bare fordi vi skal ta igjen hele adventstiden på julaften.

Se Sissel Kyrkjebø sin opptreden i God morgen Norge: