Sophie Elise slakter kirurgidebatten: – Folk gjør det for egen vinning

God kveld Norge (TV 2): Bloggeren mener plastisk kirurgi blir normalisert ved å hele tiden omtale det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg føler diskusjonen er så teit, for etter at vi begynte å diskutere det, så har det bare blitt mer og mer.

Skal vi danse-aktuelle Sophie Elise Isachsen (23) har aldri vært redd for å si hva hun mener.

Heller ikke når det gjelder den mye omtalte debatten rundt plastisk kirurgi.

Se God kveld Norge lørdager klokken 22.10 på TV 2 og TV 2 Sumo.

– Kaster ild på bålet

– Jeg føler at folk gjør det for egen vinning ofte. For å virke som en slags moralens vokter. «Å, vi står imot det her», så kaster man bare ild på bålet. Så hvor mye kan man egentlig bry seg da?

Selv har bloggeren vært åpen om operasjon av nese, pupper og rumpe. Hun har også forstørret leppene og tatt Botox i pannen.

– Altså, det er «basic» å si, men folk dør og det er store klimakriser som påvirker millioner av mennesker. Og så sitter vi her og diskuterer om vi skal normalisere plastisk kirurgi eller ikke – når nettopp det å snakke om det hele tiden er med på å normalisere det, sier hun til God kveld Norge, og fortsetter:

– Vi «fucker» oss selv over, og jeg tar en stor avstand fra den diskusjonen. Det er mange store egoer egentlig, på alle kanter.

Åpen om angst og depresjon

23-åringen har vært åpen om at hun sliter med både angst og depresjoner. I forrige uke var hun også åpen på bloggen sin om at hun fikk et panikkanfall som gikk ut over dansingen.

– Hva tror du er grunnen til at folk er så ekstremt interessert i deg og livet ditt?

– Kanskje fordi man kan kjenne seg igjen i meg. Jeg har vokst opp mens mange har sett på, og jeg går gjennom ting alle andre går gjennom. Jeg har vært flink å formidle det slik at man kjenner seg igjen, forteller hun.

– Jeg er sosialt merkelig

Selv om det verken virker sånn, eller har sett sånn ut på parketten i høst, beskriver Sophie Elise seg som en sjenert person.

– Jeg er kanskje litt sosialt merkelig. Jeg synes sosiale situasjoner er litt vanskelig. Og så får jeg mer energi av å være alene og ikke med masse folk. Men da kan jeg få tilbakemeldinger på at jeg virker sur eller irritert, men sannheten er at jeg sitter og grubler, forklarer hun, og avslutter:

– Så er det kanskje det at jeg ikke gjør så veldig mye ut av meg, at folk forventer at jeg skal være veldig høylytt og ta mye plass. Og så gjør jeg ikke det, så krasjer det med oppfatning – og så virker man sur.