FARMEN:

Jørgen Ringstad (62) skadet seg stygt under tvekampen – kunne ikke fortsette i Farmen

ENEBAKK (TV 2): Jørgen Ringstad ble sendt til sykehus etter Farmen-tvekampen. Slik går det med ham i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble dramatisk da Jørgen Ringstad (62) og Kjetil Nørstebø (28) møttes til tvekamp i saging i Farmen.

Det var lenge svært likt i konkurransen mellom de to mennene fra Numedal, men da Kjetil sagde over sin tredje stokk, skjedde det noe uventet.

Jørgen faller ned i bakken, og den ene stokken treffer han i magen. I søndagens episode av Farmen kan man se at tvekampen blir avbrutt og at Jørgen må støttes av programleder Gaute Grøtta Grav, mens han vrir seg i smerte.

– Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg bare gikk rett ned som en potetsekk, også traff jeg stokken og spissen gikk opp under brystbeinet. Det var så vondt, og tårene bare sprutet. Det var helt jævlig å puste, sier Jørgen til TV 2.

Dette skjedde midt i tvekampen, og til tross for smertene, klarte Jørgen å samle nok krefter til å fortsette etter en kort pause. Kjetil var derimot raskere med å sage over alle de fire stokkene, og Jørgen ble taperen av tvekampen og måtte forlate Farmen.

Se intervjuet med Jørgen i videoen i toppen av saken.

Ribbeinsbrudd

Da TV-kameraene ble skrudd av og Jørgen fikk roet ned pulsen etter kampen, kjente han at noe var galt med kroppen. Produksjonen besluttet at han måtte ha tilsyn av lege.

PÅ SYKEHUS: Jørgen måtte overnatte på Ahus. Foto: Privat
PÅ SYKEHUS: Jørgen måtte overnatte på Ahus. Foto: Privat

– Det var mannskap fra Røde Kors tilstede som undersøkte han umiddelbart etter tvekampen, og de fikk han til lege i Kongsvinger. Derfra ble han sendt videre til Akershus universitetssykehus for grundigere undersøkelser og oppfølging, sier Alex Iversen, presseansvarlig for Farmen i TV 2.

Jørgen forteller at smertene hans ble verre utover kvelden.

– Jeg kjente at dette ikke er noe spøk, så jeg synes det var greit å dra til legevakten. Det ble det plutselig en hastesak, siden de var redd for indre blødninger. Legen mente at jeg måtte ta en CT-undersøkelse, så da ble det blålys ned til Ahus, sier Jørgen.

Det viste seg at det ikke var indre blødninger, men Jørgen hadde pådratt seg et ribbeinsbrudd.

– Jeg var ordentlig mørbanket. Legene konkluderte med at jeg måtte ta det med ro. Etter tre uker kan jeg kanskje være i full funksjon igjen, sier Jørgen.

FIKK HJELP: Jørgen ble undersøkt av Røde Kors like etter tvekampen. De sendte han videre til legevakten. Foto: Alex Iversen/TV 2
FIKK HJELP: Jørgen ble undersøkt av Røde Kors like etter tvekampen. De sendte han videre til legevakten. Foto: Alex Iversen/TV 2

Kunne ikke fortsette

TV 2 møter Farmen-deltakeren to dager etter tvekampen. Da er han utskrevet fra sykehuset og har reist hjem til sin sønn i Enebakk for å samle krefter.

– Jeg kan ikke kjøre bil på grunn av sterke smertestillende, og jeg greier det ikke fysisk heller. Så nå skal jeg slappe av her og smake på litt ny mat, sier Jørgen, som er bosatt på en liten fjellgård i den lille bygda Dagali i Buskerud.

Jørgen måtte innse at hans Farmen-opphold var over på grunn av skaden. Han kunne ikke fortsette på Torpet, som er en annen gård, hvor deltakerne som taper tvekampen reiser til. Der kjemper de om å få komme tilbake til Farmen.

– Jørgen hadde slått seg så kraftig, at det ikke var mulig for han å fortsette på Torpet. Han trengte tid til å komme seg igjen, sier Farmens presseansvarlige, Alex Iversen.

Jørgen forteller at han synes det var synd at han ikke kunne fortsette på Torpet.

– Kontrakten vår sier at du må tilbake innen 24 timer dersom du tas ut av Farmen. Jeg hadde ikke sjanse til å være tilbake innen da. Og det ville bare vært tull uansett, fordi jeg ville bare vært en hemsko for de andre. Men det var kjipt. Hodet vil, men kroppen kan ikke, sier han.

KUNNE IKKE FORTSETTE: Jørgen reiste ikke videre til Torpet, slik utslåtte deltakere fra Farmen gjør. Foto: Alex Iversen/TV 2
KUNNE IKKE FORTSETTE: Jørgen reiste ikke videre til Torpet, slik utslåtte deltakere fra Farmen gjør. Foto: Alex Iversen/TV 2

Intense smerter

To dager etter tvekampen kjenner Jørgen på smertene kun når han nyser eller hikker, men like etter fallet var smertene intense.

– Tårene bare spratt. Det var så jævlig vondt. Jeg har hatt mye rare smerter i mitt liv, men dette kommer jeg sent til å glemme. Jeg hev etter pusten, og det fungerte ikke. Jeg måtte holde igjen pusten, og det ble en kamp med meg selv, sier han.

Jørgen har tidligere vært åpen om en feilslått ryggoperasjon som gjorde han sengeliggende i over ett år. Han mener at det han opplevde etter tvekampen var en helt annen type smerte.

– Dette var så intenst. Det har vært ille med ryggen min, og jeg har vært sengeliggende og gått på smertestillende. Men dette var så intenst i de minuttene det pågikk, før jeg fikk roet meg ned og fikk normal pust igjen, sier han.

Det har nå gått to måneder siden tvekampen fant sted på Gjedtjernet gård i Finnskogen, og Jørgen er i fin form igjen.

– Jeg holdt meg stille i to - tre uker etter skaden. Nå er skaden i ribbeinet helt bra, og jeg er friskmeldt, sier Jørgen, som til daglig jobber som instruktør i tekniske fag.

PAUSE: Programleder Gaute Grøtta Grav måtte støtte Jørgen etter fallet. Kjetil Nørstebø fikk en pause i tvekampen. Foto: Alex Iversen/TV 2
PAUSE: Programleder Gaute Grøtta Grav måtte støtte Jørgen etter fallet. Kjetil Nørstebø fikk en pause i tvekampen. Foto: Alex Iversen/TV 2

Mennene forlater gården

Jørgen er den tredje deltakeren som må forlate Farmen i år. Hittill har kun menn vært i tvekamp. Første uke tapte Vidar Johansen (46) tvekampen, og i forrige uke var det Charlie Stuart (32) som røk ut.

Både Vidar og Charlie gikk videre til Torpet, hvor de kjemper mot Lasse Bergseter (51) om å komme tilbake til Farmen.

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​​

Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.​

.