ARTIST: Emma Noor har allerede utmerket seg på scenen – både i Norske talenter og MGP Jr.
ARTIST: Emma Noor har allerede utmerket seg på scenen – både i Norske talenter og MGP Jr. Foto: TV 2 / NRK

Husker du? Her har du sett Emma Noor før

FORNEBU (TV 2): Emma Noor Løvslett (16) har mange artist-år bak seg før Idol-deltakelsen.

Denne høsten har tv-seerne blitt kjent med Emma Noor Løvslett (16) gjennom talentkonkurransen Idol, der hun har utmerket seg med både sangstemme og en god dose sjarm.

Men for Emma Noor startet egentlig artistlivet allerede for mange år siden – og i en alder av 13 til 14 år holdt hun over 100 konserter på ett år.

Det tok for alvor av da hun meldte seg på MGP Jr. og sto på direktesendt tv i Oslo spektrum i 2015.

Hun deltok med sin egenskrevne låt Hjerterytmen, og i etterkant reiste hun rundt i Norge og opptrådte med låta.

– Jeg ble så overrasket da jeg ble kalt inn på audition. Det ble en døråpner for meg. Jeg fikk reise rundt og holde mange konserter, og det lærte meg mye om å stå på scenen. Jeg ble mer selvsikker, forteller Emma Noor til TV 2.

– Glad jeg turte å prøve igjen

Men heller ikke det var første gang vi så Emma Noor. I 2013 deltok hun nemlig i Norske talenter.

– Det ble ikke en like bra opplevelse for meg. Jeg var nok ikke helt klar for det ennå på den tiden, så det gikk ikke så bra, forteller hun.

IDOL-KLAR: TV 2 møter Emma Noor backstage på H3 Arena på Fornebu under øvelsene til fredagens direktesending. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2
IDOL-KLAR: TV 2 møter Emma Noor backstage på H3 Arena på Fornebu under øvelsene til fredagens direktesending. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2

Men nå er Emma Noor glad for at hun turte å satse videre på musikk likevel.

– Jeg er så glad jeg turte å prøve igjen. Det er viktig å ikke gi seg, og det at jeg nå er videre i Idol, viser at man må stå på videre, sier hun.

Pappa og farfar bygget en scene

Emma Noor har hele livet visst at hun ønsker å bli en superstjerne, og hun begynte å synge allerede i barnehagealder.

– Pappa og farfar bygde en liten scene til meg i garasjen med scenetepper og det hele. Der holdt jeg show hver kveld fra jeg var 5-6 år gammel, ler hun.

Hun forteller at familien alltid har vært støttende til superstjerne-drømmen. Før hvert Idol-opptak bruker mamma Inger Løvslett minst to timer på å krølle håret hennes – det er nemlig ikke krøllet til vanlig.

Likevel har Emma Noor finansiert drømmen selv – både turen til Bergen for å gå på Idol-audition og sangtimer har hun spart opp penger til selv.

– Jeg brukte pengene jeg tjente på konsertene og musikkoppdragene på å betale timer hos en sangpedagog. Jeg har to brødre, så foreldrene mine kan ikke gjøre forskjell på oss og bruke masse penger på mine prosjekter, forteller hun.

Nå er hun glad hun tok steget og meldte seg på Idol. På fredag står hun nok en gang på Idol-scenen, denne gangen med temaet «Hvem er jeg». Låta hun skal synge er «No tears left to cry».

Idol ser du fredag kveld kl. 19.30 på TV 2 eller når du vil på TV 2 Sumo.