Robert Irwin var kun to år gammel da hans berømte pappa Steve Irwin døde etter å ha blitt stukket av en rokke i 2006.

Tolv år senere er den nå 14 år gamle Robert som snytt ut av nesen på faren, både når det gjelder utseende, interesser og hvor vågal han er.

Se Irwin bryte med Skavlan som krokodille i videovinduet øverst i saken.

Våkner til tigerbrøl

– Alarmklokken om morgenen er tigerne som brøler klokken fire. Det å bo i en dyrepark er fantastisk, sier 14-åringen til Skavlan, og fortsetter:

– Det er min lidenskap i livet, å kunne videreføre min fars arv og passe på at dyreparken han startet opp, og alt arbeidet han la ned i det, at det fortsetter.

Se Skavlan på TV 2 og TV 2 Sumo fredager klokken 21.25.

Ifølge Irwin kan det til tider være irriterende å våkne grytidlig til lyden av tigere når man vil sove lenge.

– Vi har tigere på den ene siden og krokodiller på den andre, så vi trenger i hvert fall ikke bekymre oss for sikkerheten, fleiper han.

Sistnevnte er 14-åringens favoritt, i likhet med hans avdøde far – den berømte krokodillejegeren.

– Han absolutt elsket krokodiller. I de fleste dyrehager kaster man mat over gjerdet, men hos oss vil vi at dyrene skal være engasjerte og få mental stimulering, så vi går helt ned til vannet og gjenskaper hvordan de ville angrepet et vilt dyr. Da får vi vist hvor fantastiske krokodillene er, forteller han entusiastisk.

– Ikke hjernedøde monstre

Irwin forklarer at de ved siden av å jobbe i dyrehagen studerer krokodiller. Der bruker de samme teknikk som Steve Irwin brukte – de fanger ville krokodiller som de fysisk må holde nede med egen kraft.

– Pappas største ønske var å vise folk at krokodiller virkelig er fine dyr. De er ikke hjernedøde monstre som spiser alt mulig, det er ikke sant i det hele tatt, hevder unggutten.

VÅGAL: Steve Irwin og kona Terri avbildet sammen i Australian Zoo i 1999.
VÅGAL: Steve Irwin og kona Terri avbildet sammen i Australian Zoo i 1999. Foto: Russell Mcphedran/AP Photo

Han forteller at det er intelligente dyr, og at når man jobber med dem oppdager at de alle har ulike individuelle personligheter.

– De har noe som heter cerebral cortex, som betyr at de kan lære og huske ting. De prøver alltid å utmanøvrere deg, og de er veldig beskyttende og kjærlige med hverandre, sier han, og legger til:

– De er morsomme å jobbe med. Man skjønner virkelig hvorfor de var pappas favoritt.

Inspireres av faren

Robert Irwin var bare to år gammel da den berømte australieren tragisk gikk bort, men han husker likevel krokodillejegeren godt.

– Jeg føler meg heldig, for mesteparten av livet mitt har havnet på kamera. Jeg har blitt filmet helt siden fødselen, hele livet mitt har blitt dokumentert. Jeg ser tilbake på de gamle opptakene, og det frisker opp minnet mitt av ham, sier 14-åringen, og avslutter:

– Den energien og entusiasmen han hadde var så fantastisk. Det er det som har inspirert meg.