Solli om hærverket: – Folk lurer på om det er en slags advarsel

Søndag opplevde Skal vi danse-deltaker Jan Gunnar Solli at noen hadde utført livsfarlig hærverk på bilen hans. Nå håper han at den skyldige blir tatt.

Etter søndagens Skal vi danse-trening i Nydalen i Oslo oppdaget Jan Gunnar Solli (37) at noen hadde påført store riper over hele bilen hans.

Da han startet bilen, hørte han en «klunkelyd». Med en hastighet på godt under 20 kilometer i timen dro Solli til det nærmeste verkstedet.

Der fant de ut at hjulboltene foran og bak på venstre side av bilen var skrudd av. Det var også puttet flere store skruer inn i dekkene.

Bilen ble levert på bilverkstedet Bertel O. Steen på Ullevål. Mandag kunne daglig leder, Johnny Danielsen, bekrefte overfor TV 2 at skadene åpenbart er hærverk.

Mange bekymret

Tirsdag gjestet Skal vi danse-deltakeren Nyhetskanalen på TV 2. Han er fortsatt tydelig rystet over hendelsen.

– Jeg er ikke en kar som har noen fiender eller har noen som vil meg noe vondt. Jeg har ikke gjort så mange dumme ting i mitt liv, så det er klart man blir bekymret, forteller han.

I går fylte moren til Solli 70 år. Feiringen ble ikke helt slik de hadde håpet på.

– Det var mange telefoner og en dårlig dag generelt. Jeg har fått mange bekymrede meldinger fra folk, sier den tidligere fotballspilleren.

Bilen er tydelig merket med Solli sitt navn. Foto: Privat
Bilen er tydelig merket med Solli sitt navn. Foto: Privat
Flere skruer var plassert i dekkene. Foto: Privat
Flere skruer var plassert i dekkene. Foto: Privat

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått?

– Folk synes det er trist at sånne ting skjer og hvordan enkelte i det hele tatt er gale nok til å gjøre det. De lurer på om det er en slags advarsel. Men det er det vanskelig å spekulere i.

Hjulet manglet flere deler. Foto: Privat
Hjulet manglet flere deler. Foto: Privat

Både verkstedet og Solli er redde for hva som kunne ha skjedd dersom han ikke hadde vært så oppmerksom på lydene i bilen.

– Verkstedet sier at jeg har hatt flaks. Hvis jeg hadde kjørt i mer enn 60 km/t her, så hadde hjulene mine ramlet av, forteller han.

Ser fremover

Solli er glad for støtten han har fått i etterkant av hærverket og takker politiet for hvordan de håndterer saken.

– Måten politiet tok det seriøst da jeg kom å la en anmeldelse på bordet i går var bra. Det er godt å bli møtt med forståelse av at dette er alvorlig, sier 37-åringen.

Nå er saken overlatt til politiet, og Solli håper at den skyldige blir tatt. I mellomtiden fokuserer han på deltakelsen i Skal vi danse.

– Mitt fokus nå er at jeg er med på noe fantastisk gøy om dagen. Jeg er med på Skal vi danse, og vi har kommet oss til program seks. Vi skal danse rumba på lørdag, og det blir trøkk i studio, sier Solli.