UTE AV FARMEN:

Live (22) ga opp etter én uke på Farmen: – Kunne ikke ofre helsa mi

Live Solheimdal følte at kroppen hennes var på bristepunktet etter åtte dager på Farmen-gården, og hun valgte derfor å trekke seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tirsdagens episode av Farmen forlot Kim Stefan Jenssen (40) gården syv dager inn i innspillingen. Dagen etter gjorde friidrettsutøver Live Solheimdal (22) det samme.

Ifølge 22-åringen fra Molde var det flere årsaker til at hun valgte å reise fra Gjedtjernet gård og 1918 etter kun åtte dager. Mangelen på mat var en av dem.

– Det var ekstremt lite mat, jeg gikk veldig fort ned i vekt og jobbet veldig hardt fra morgen til kveld, forklarer hun.

– Som et konkurransemenneske, så tok jeg i alt for mye i forhold til det jeg fikk i meg av næring. Det er veldig sånn jeg er – jeg gir hundre eller så er det ikke noe vits. Så da tæret jeg på det som var, sier Live til TV 2.

Se Live fortelle de andre deltakerne om avgjørelsen i videoen i toppen av saken.

– Riktig avgjørelse

Presseansvarlig for Farmen i TV 2, Alex Iversen, sier de støtter Live i avgjørelsen hun tok.

– Vi hadde forstått at Live hadde tungt med å tilpasse seg matsituasjonen på Farmen, og syntes det var en riktig avgjørelse av henne å trekke seg når hun fikk det så tungt, sier han.

Iversen opplyser videre at det ikke er problematisk for innspillingen at to deltakere har trukket seg.

– Vi håper jo alltid at alle skal gjennomføre Farmen på vanlig måte, men det har ikke skapt noen store problemer for den videre produksjonen, sier han.

POTET-DIETT: Farmen-deltakerne hadde god tilgang på potet, så i mangel på annen mat, ble poteten hyppig brukt. Foto: Alex Iversen / TV 2
POTET-DIETT: Farmen-deltakerne hadde god tilgang på potet, så i mangel på annen mat, ble poteten hyppig brukt. Foto: Alex Iversen / TV 2

På bristepunktet

Før hun gikk inn på Farmen, fortalte Live til TV 2 at deltakelsen var et avbrekk fra friidrettssatsningen for å lege en skade hun hadde pådratt seg. Etter en uke på gården så hun at oppholdet potensielt kunne skade løpekarrieren.

– Jeg var redd for å miste muskelmasse – man blir litt fanatisk på det som idrettsutøver – når kroppen reagerte etter noen dager, så skjønte jeg alvoret og at det ikke gikk, sier hun og legger til:

– Jeg kan ikke ofre helsa mi for et TV-program. Kroppen var på bristepunktet og jeg ville ikke drøye det lenger, jeg ville hjem, konstaterer 22-åringen.

Skydde kamera

Den marginale tilgangen på mat førte også med seg andre utfordringer for moldenseren.

– Jeg hadde oppført meg annerledes om jeg hadde hatt mer mat og hatt mer energi. For når jeg ble sliten og så langt nede, så meldte jeg meg ut av veldig mye. Jeg fikk ikke den kontakten med de yngre som jeg kunne hatt, og holdt meg mer sammen med de eldre som var roligere. Jeg hadde ikke energien til å være den unge sprudlende Live som er sosial og oppsøkende, sier Live.

Det ser hun resultatet av i de episodene hun har sett av Farmen.

– Du ser veldig lite av meg, og det skyldes vel at jeg til tider skydde kamera som pesten og trakk meg litt unna fordi jeg var så sliten, forklarer hun.

Hadde dårlig samvittighet

I løpet av de dagene Live var inne på Farmen, knyttet hun raskt et tett vennskapsbånd til jevngamle Andrea Badendyck (23).

GODE VENNER: Andrea Badendyck (t.v.) og Live ble gode venner den første uka på Farmen. Foto: TV 2
GODE VENNER: Andrea Badendyck (t.v.) og Live ble gode venner den første uka på Farmen. Foto: TV 2

Solheimdal legger ikke skjul på at det var tøft å gi venninnen sin beskjeden om at hun ville reise hjem.

– Hver gang kameraene ikke var der sammen med oss når vi sto og snakket sammen, så grein vi.

– Hadde du dårlig samvittighet da du forlot Andrea?

– Ja, jeg hadde det. For jeg vet at hun trengte meg der inne. Vi var veldig like og fant god støtte i hverandre, forteller hun.

– Kom som et sjokk

22-åringen opplevde også at reality-konseptet ikke passet for henne, og at dette også veide tungt i beslutningen om å reise hjem.

– Det kom som et sjokk, for man har ikke peiling på hva man går til. Jeg er veldig ærlig og rettferdig – rett skal være rett – og alt skal være rettferdig. Livet på Farmen ble derfor veldig unaturlig for meg. De andre gikk inn der med et annet image og en annen innstilling, men uvennskap og drama passet ikke meg, forklarer hun.

Live angrer heller ikke på valget hun tok.

– Nå i ettertid hadde jeg ønsket å være der lenger for å bli bedre kjent med folk, men jeg kan ikke angre, for jeg hadde det ganske fælt de siste dagene. Det er ingenting å angre på, sier hun.

Tilbake på løpebanen

Og deltakelsen har slettes ikke vært forgjeves, for i løpet av oppholdet oppdaget hun nemlig at hun kunne løpe uten smerter igjen.

– Det er faktisk litt morsomt. Midt under Farmen, så tok jeg en løpetur, og det var første gang jeg løp smertefritt siden januar. Så det gjorde meg mer lysten på å komme hjem, kan du si, sier Live og humrer.

Så selv om Farmen-Live fikk en kort karriere, har løpe-Live fått ny vind i seilene.

– Om alt går etter planen skal jeg ganske snart flytte til Nederland og begynne å trene med en veldig flink trener, Honore Hoedt, som selv har vært på landslaget her i Norge. Vi har allerede lagt planer om treningsopplegg i Portugal, Sør-Afrika og Sveits og Flagstaff i USA, så jeg har funnet tilbake til løpe-Live, avslutter hun blidt.

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​

Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.

.