Vidar er førstemann ut av Farmen: – Spillet startet tidligere enn jeg trodde

GRUE (TV 2): Vidar Johansen (46) røk ut fra Farmen etter ei uke på gården. Han mener at han ble et offer for damenes spill, som allerede har startet.

Det ble Vidar Johansen (46) fra Øyer som gikk tapende ut av den første tvekampen i årets sesong av Farmen.

Motstanderen Nikolai Aspen (22) fra Tromsø ble for sterk i tautrekking, og han vant overlegent over Vidar med tre mot null poeng.

– Det gikk helt i svart for meg da jeg tapte. Men det gikk fort over, fordi jeg tapte for en som var sterkere enn meg, sier Vidar til TV 2, når vi møter han like etter tvekampen.

Han forteller at han ga opp mot slutten av kampen, som han beskriver som smertefull.

– Jeg ga maks til Nikolai fikk det andre poenget, men da var det bare å gi seg. Det er ingen vits i å sprenge seg selv. Jeg var helt tom, sier han.

Se intervjuet i videoen i toppen av saken.

– Spillet har startet

Etter tvekamp-tapet måtte Vidar innse at hans taktikk om å komme langt i Farmen ved å skjule sine egenskaper på kjøkkenet, ikke fungerte.

– Det gikk galt da jeg ble valgt som førstekjempe. Det spørs om spillet på gården startet tidligere enn jeg trodde, sier han.

– Innser du nå at du burde gjort noe annerledes?

– Jeg trodde faktisk helt frem til førstekjempevalget at jeg gjorde det ganske bra. Jeg var en bidragsyter, prøvde å være artig og snakket med folk. Men så var det storbonden som hadde trivsel på timeplanen som det viktigste for henne der inne. Hun hadde snakket minst med meg, så da valgte hun meg, sier Vidar om valget til storbonden Tonje Frøystad Garvik (29).

TAPTE: Nikolai Aspen ble for sterk for Vidar Johansen i tautrekking-tvekampen. Foto: Alex Iversen/TV 2
TAPTE: Nikolai Aspen ble for sterk for Vidar Johansen i tautrekking-tvekampen. Foto: Alex Iversen/TV 2

Tror én person vil styre gården

Vidar mener at det allerede har dannet seg allianser på gården, og særlig blant damene. Han tror at det er én person som har tatt styringen i det skjulte:

– Jeg tror at Irene har trukket i trådene. Hun henger tett sammen med Sølvi og Dineke, og jeg tror det er de tre som vil styre gården fremover, sier Vidar.

– Irene er autoritær, streng og ikke redd for å si ifra. Den alliansen som jeg egentlig skulle ha, har hun, så det er smart, legger han til.

Vidar mener at Irene Halle (35) posisjonerte seg allerede første dag på Gjedtjernet gård.

– Jeg tror hun startet et spill allerede den første dagen, ved å være flørtete og småvulgær overfor guttene, slik at de synes hun er artig, også ta den autoritære overfor de andre damene. Så hun har en fot i begge leirene nå, og jeg tror hun kommer til å nå langt med det. Fryktelig langt, sier han.

Mistenker sabotasje

Det første ukesoppdraget på Gjedtjernet gård ble ikke godkjent, fordi det manglet en god del tjære til badstuen. Vidar mener at noen må ha sabotert ukesoppdraget.

– All mistanke vil falle mot meg, som ble valgt som førstekjempe. Men jeg har ikke gjort det. Det lover jeg, sier Vidar om den mulige sabotasjen.

Han har selv en mistanke om hvem det kan være. Se han avsløre det her:

Ny sjanse på Torpet

Men Farmen-eventyret er ikke helt over for Vidar: Han får en ny sjanse, kunne programleder Gaute Grøtta Grav fortelle etter tvekamp-tapet.

Ikke langt fra Farmen-gården ligger nemlig torpet Brauter. Nytt av året er at deltakerne som taper tvekampen, flytter inn på denne husmannsplassen. Der får de utslåtte deltakerne muligheten til å kjempe seg tilbake til Farmen. Deltakerne på Gjedtjernet gård får ikke vite om denne andre gården før de taper tvekampen.

Livet på torpet Brauter kan du følge i TV 2 Sumo-serien «Torpet» i høst.

Se «Torpet» eksklusivt på TV 2 Sumo.

Lykkelig

Vidar er overlykkelig over å få en ny sjanse på Torpet.

– Det er ute av en annen verden å ha slik flaks. Jeg er førstemann som får være med på dette. Det er helt rått, sier han.

Nå som han kan starte på nytt, planlegger han å teste ut en annen taktikk.

– Jeg skal vri om taktikken og vise fram hva jeg kan. Jeg skal gjøre som Bjørnstjerne Bjørnson sa: kjøkkenet er hjertet i huset, sier Vidar, som til daglig jobber som kjøkkensjef på et hotell.

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.
​Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.

.