Grønnsakspasta med squash og søtpotet

Sunn og smakfull pasta servert med tomatsaus eller hvitsaus med persille.

Squash –og søtpotetpasta servert med tomatsaus eller hvit persillesaus.

Begynn med å lage sausene.

Pasta

  • 1-2 squash
  • 1-2 søtpoteter
  • vann
  • salt
  • olivenolje

Tomatsaus

  • 3-4 gulrøtter
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • olje
  • 3-4 ss tomatpure
  • 1-2 bokser knuste hermetiske tomater (ca 6 dl)
  • 1 dl grønnsakkraft eller annen kraft/buljong (konsentrert kraft/fond fra flaske må spes ut med litt vann)
  • 1 laurbærblad
  • 1 ss tørket oregano eller Provence-krydder
  • salt, pepper
  • 1 ss balsamicoeddik
  • revet parmesan til servering (kan sløyfes)

Start med å lage tomatsaus.

Finhakk løk og hvitløk. Skrell og riv opp gulrøtter, rens og finhakk løk og hvitløk.

Varm olivenolje på middels varme i en stekepanne med høye kanter. Tilsett revet gulrot, løk og hvitløk og la frese uten å bli brunt 2-3 min. Tilsett tomatpure og la frese videre i 2-3 min.

PASTA: Sunnt, mettende og god. foto: TV 2
PASTA: Sunnt, mettende og god. foto: TV 2

Tilsett krydder hermetiske tomater og kraft.

Kok opp og la små koke/trekke i 20-30 min uten lokk. Smak til med krydder, salt, pepper og balsamicoeddik.

Hvit persillesaus

  • 1 ½ ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • ca 1 dl hakket persille
  • salt, pepper

Begynn med sausen. Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med melken, mens du visper godt. Vil du lage en mager saus, visp sammen hvetemel og kald melk og kok opp under omrøring. La sausen trekke 6-8 min. Rett før servering tilsett persille og kjør sammen til en glatt og grønn med en stavmikser.

Skyll og strimle opp squash og skrellet søtpoteter opp, eller del i lange strimler med en ostehøvel og skjær så i tynne strimler.

Kok opp lettsaltet vann, legg først i søtpotet strimlene og la koke 2-3 min før squash strimlene legges i. Kok videre i ca 1 min. Hell av kokevannet og vend litt olivenolje og eventuelt litt sitronsaft og flaksalt.

Server squash og søtpotetpasta med persillesaus eller tomatsaus og et godt dryss med revet parmesan.