En hel verden ble rystet av nyheten om Dolores O'Riordan bortgang den 15. jaunar i år, bare 46 år gammel.

Den verdenskjente Cranberries-sangeren ble funnet død i badekaret på rommet sitt på Park Lane Hilton hotell i London.

Nå er obduksjonsrapporten etter dødsfallet klar. Den konkluderer med at dødsårsaken er drukning etter alkoholforgiftning. Det skriver BBC.

O'Riordan hadde ingen synlige skader og rettsmedisinerne har heller ikke funnet noen tegn på at hun skal ha forvoldt seg selv skade.

Hun hadde imidlertid drukket overdrevne mengder alkohol, slo ekspertvitner fast under rettshøringen torsdag.

Rettsmedisineren omtaler dødsfallet som en tragisk ulykke.

Det ble funnet flere tomme miniatyrflasker med alkohol på rommet og flere esker som inneholdt reseptbelagte piller på hotellrommet, skriver BBC.

Den irske vokalisten ledet bandet «The Cranberries» til stor internasjonal suksess på 90-tallet med sin særegne stemme. Bandet står blant annet bak de to monsterhitene «Linger» og «Zombie».

Etterlot seg tre barn

Hun etterlater seg de tre barna barn Taylor Baxter (21), Molly Leigh (16) og Dakota Rain (12), som hun har med eks-mannen Don Burton. Ifølge Mirror er alle i sjokk etter det plutselige dødsfallet.

Sangeren befant seg i London for å være med på en gjesteopptreden med metalbandet Bad Wolves da hun døde. De skulle gjøre en coverversjon av låta «Zombie» sammen med O'Riordan.

Samarbeidet mellom metalbandet og den irske artisten ble gjennomført av Dan Waite, som er sjef for plateselskapet Eleven Seven og en god gammel venn av Dolores O'Riordan.

– Nyheten om at min kjære venn tragiske bortgang har sjokkert meg. Jeg jobbet med The Cranberries i Universal Records og vi har holdt kontakten siden dengang, fortalte han til Mirror.

Var i godt humør

Kun timer før hun ble funnet død hadde Dan Waite kontakt med henne.

– Dolores la igjen en melding på telefonsvareren min, like etter midnatt og fortalte hvor mye hun elsket Bad Wolves versjon av «Zombie». Hun så frem til å treffe meg i studioet og spille inn sin sang. Hun virket full av liv, spøkte og var spent og gledet seg til å treffe meg, avslutter Dan Waite.