PRØV DENNE HØSTRETTEn:

Stekt kylling med søt-syrlig eplesaus

Norske epler er fantastisk gode og egner seg veldig godt til mat. Prøv Wenches stekte kylling med epler og trollkrem til dessert.

Kylling:

  • ca. 800 g kyllingbryst og kyllinglår eller svinefilet
  • salt, pepper
  • frisk rosmarin

Frisk sur-søt-saus

  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1 eple
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 ss smør
  • 3 dl eplemost
  • ½ -1 ts honning
  • salt, pepper
  • 3 epler
  • smør til steking

Gni kyllingfilet og kyllinglår inn med salt og pepper. Smelt smør/varm olje i en stekepanne. Legg kyllingbryst, kyllinglår med skinnsiden ned i pannen sammen med en raus kvist med frisk rosmarin.

Stek til skinnsiden blir sprø og gyllen. Snu, senk temperaturen til det laveste og stek videre i 6-8 min eller etterstek i varm stekeovn 125ºC i 8-10 min. Svinefilet brunes på alle kanter og etterstekes i 10-15 min i varm stekeovn 125ºC eller i stekepanne på svak varme. Steketid avhengig av tykkelse, kjernetemperatur 74 til maks 76 grader.

La kjøttet hvile 10-15 min før det skjæres opp.

Fortsett med sausen.

Surr finhakket sjalottløk i smør til løken er blank. Tilsett finhakket eple og la surre 2-3 min før eplemost tilsettes. Kok inn til det halve uten lokk.

Tilsett 1-2 ss crème frâiche/rømme og kok til sausen tykner.

Smak til med litt honning salt og pepper.

Stekte epler

KYLLING OG EPLER: Kylling med frisk søt-syrlig eplesaus og stekt eple. Foto: TV 2
KYLLING OG EPLER: Kylling med frisk søt-syrlig eplesaus og stekt eple. Foto: TV 2

Del epler med skall i båter og stek gylne i smør i en stekepanne.

Trollkrem

Til 4 personer

  • 2 eggehviter
  • 6-8 ss sukker
  • ½ ts vaniljesukker
  • ca ½ l tyttebær
  • ½ ts vaniljesukker

Bland sammen bær, sukker, eggehvite og vaniljesukker og visp i en kjøkkenmaskin med en «rundvisp» til konsistens er fast, lys og luftig og sukkeret har løst seg opp.

Server med vaniljeyoghurt eller vaniljesaus