Stekt kylling med søt-syrlig eplesaus
Norske epler er fantastisk gode og egner seg veldig godt til mat. Prøv Wenches stekte kylling med epler og trollkrem til dessert.
Kylling:
- ca. 800 g kyllingbryst og kyllinglår eller svinefilet
- salt, pepper
- frisk rosmarin
Frisk sur-søt-saus
- 1 finhakket sjalottløk
- 1 eple
- 1 kvist frisk rosmarin
- 1 ss smør
- 3 dl eplemost
- ½ -1 ts honning
- salt, pepper
- 3 epler
- smør til steking
Gni kyllingfilet og kyllinglår inn med salt og pepper. Smelt smør/varm olje i en stekepanne. Legg kyllingbryst, kyllinglår med skinnsiden ned i pannen sammen med en raus kvist med frisk rosmarin.
Stek til skinnsiden blir sprø og gyllen. Snu, senk temperaturen til det laveste og stek videre i 6-8 min eller etterstek i varm stekeovn 125ºC i 8-10 min. Svinefilet brunes på alle kanter og etterstekes i 10-15 min i varm stekeovn 125ºC eller i stekepanne på svak varme. Steketid avhengig av tykkelse, kjernetemperatur 74 til maks 76 grader.
La kjøttet hvile 10-15 min før det skjæres opp.
Fortsett med sausen.
Surr finhakket sjalottløk i smør til løken er blank. Tilsett finhakket eple og la surre 2-3 min før eplemost tilsettes. Kok inn til det halve uten lokk.
Tilsett 1-2 ss crème frâiche/rømme og kok til sausen tykner.
Smak til med litt honning salt og pepper.
Stekte epler
Del epler med skall i båter og stek gylne i smør i en stekepanne.
Trollkrem
Til 4 personer
- 2 eggehviter
- 6-8 ss sukker
- ½ ts vaniljesukker
- ca ½ l tyttebær
- ½ ts vaniljesukker
Bland sammen bær, sukker, eggehvite og vaniljesukker og visp i en kjøkkenmaskin med en «rundvisp» til konsistens er fast, lys og luftig og sukkeret har løst seg opp.
Server med vaniljeyoghurt eller vaniljesaus