Fredagstaco med asiatisk vri

Laksetaco med ananas, tomatsalsa og chilimajones, servert med speltlomper.

Christian Andre Pettersen er vinner av Bocuse d'Or Europa og Norges gullhåp i Bocuse d'Or i Lyon 2019.

I dag besøkte han Wenches kjøkken og lagde laksetaco med speltlomper.

Oppskriften er til 4 personer.

Du trenger:

  • Beregn 500-600 g skinn og benfri
  • 6-8 godt modne cherrytomater
  • 1 boks «knust» ananas (uten sukker)
  • 1-2 ts finrevet frisk ingefær
  • lime
  • 2-3 dl majones
  • sriraacha (sterk chilisaus), sweet chili saus eller noen dråper Tabasco
  • 1 moden mango
  • 1 slangeagurk
  • 1-2 vårløk
  • frisk koriander
  • lime

Salsa: Finhakk og knus cherrytomater, ingefær, ananas og salt i en morter eller bruk en stavmikser/hurtigmikser. Smak til med litt lime.

Smak majones til med chilisaus og eventuelt noen dråper lime.

Finstrimle slangeagurk og purre, og legg opp hver for seg.

Skrell moden mango og skjær i tynne skiver/strimler.

Skjær laksen i tynne strimler og hell over salsaen fra morteren.

Anrett på speltlompe og server med frisk koriander og ingefær.

ASIATISK VRI: Med laks, syrlige og søte smaker blir denne tacoen en suksess! Foto: TV 2
ASIATISK VRI: Med laks, syrlige og søte smaker blir denne tacoen en suksess! Foto: TV 2