Fredagstaco med asiatisk vri

Laksetaco med ananas, tomatsalsa og chilimajones, servert med speltlomper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christian Andre Pettersen er vinner av Bocuse d'Or Europa og Norges gullhåp i Bocuse d'Or i Lyon 2019.

I dag besøkte han Wenches kjøkken og lagde laksetaco med speltlomper.

Oppskriften er til 4 personer.

Du trenger:

  • Beregn 500-600 g skinn og benfri
  • 6-8 godt modne cherrytomater
  • 1 boks «knust» ananas (uten sukker)
  • 1-2 ts finrevet frisk ingefær
  • lime
  • 2-3 dl majones
  • sriraacha (sterk chilisaus), sweet chili saus eller noen dråper Tabasco
  • 1 moden mango
  • 1 slangeagurk
  • 1-2 vårløk
  • frisk koriander
  • lime

Salsa: Finhakk og knus cherrytomater, ingefær, ananas og salt i en morter eller bruk en stavmikser/hurtigmikser. Smak til med litt lime.

Smak majones til med chilisaus og eventuelt noen dråper lime.

Finstrimle slangeagurk og purre, og legg opp hver for seg.

Skrell moden mango og skjær i tynne skiver/strimler.

Skjær laksen i tynne strimler og hell over salsaen fra morteren.

Anrett på speltlompe og server med frisk koriander og ingefær.

ASIATISK VRI: Med laks, syrlige og søte smaker blir denne tacoen en suksess! Foto: TV 2
ASIATISK VRI: Med laks, syrlige og søte smaker blir denne tacoen en suksess! Foto: TV 2