Vegetarlasagne

Kjøttfri lasagne med aubergine og squash, som er både mettende og god.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til denne retten kan du bruke «ferske» lasagneplater (kjøpes i enkelte butikker) eller koke 4 tørre lasagneplater til de er knapt myke og legg over i iskaldt vann. Før bruk la dem renne av seg på et kjøkkenhåndkle.

Tomatsaus

  • 1 stor finhakket sjalottløk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • olivenolje til steking
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakkede
  • 1-2 ts finhakket frisk chili eller ½ ts tørket chilipulver
  • salt, pepper
  • ørlite sukker
  • finhakket frisk basilikum
  • 1-2 ts balsamocoeddik
  • aubergine og squash fyll:
  • 1 stor squash eller 2 mindre
  • 1-2 auberginer (2 små)
  • olivenolje
  • salt, pepper
  • ca 250 g ricotta (italiensk fersk ost) eller cottage cheese
  • 2 små egg
  • 3-4 ss revet parmesan
  • ca 200 g mozzarella
  • salt, pepper

Begynn med å lage tomatsaus. Surr finhakket løk og hvitløk i olje i en vid kasserolle til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater, finhakket chili/chilipulver, salt, pepper og finhakket basilikum. Kok opp og la trekke i 15-20 min uten lokk. Smak til med eventuelt mer krydder, salt, ørlite sukker og balsamicoeddik.

Varm stekeovnen til 200ºC.

Skjær aubergine i skiver. Dryss med salt, la ligge med saltet noen minutter før vannet som trekkes ut tørkes av. Skjær squash i skiver, pensle med olje og dryss med salt. Stek aubergineskiver og squashskiver i olje i en stekepanne ved høy varme.

Visp sammen ricotta/cottage cheese, egg, revet parmesan og grovmalt pepper.

Smør en ildfast form med høye kanter med olje (formen bør romme ca 1 ½ l). Fordel grønnsakskivene i bunnen av formen, legg tomatsaus og ricotta og eggeblandingen lagvis med godt avrente lasagneplater. Avslutt med ricotta og eggeblandingen og revet parmesan.

Stek i varm stekeovn på nest nederste, eventuelt midterste, rille til overflaten er gyllen. Stikk en tynn kniv i lasagnen for å kjenne at grønnsakene er møre.

La retten hvile 15-20 min før servering.

Server med en grønn salat.