SAMLET: «The Big Bang Theory»-stjernene var samlet under People's Choice Awards i 2016. Foto: Angela WEISS / AFP
SAMLET: «The Big Bang Theory»-stjernene var samlet under People's Choice Awards i 2016. Foto: Angela WEISS / AFP

Nå er det Slutt for «The Big Bang Theory»:

– Vi gir oss med et smell

Denne sesongen av suksesserien blir den siste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er på tide å si farvel til Sheldon, Leonard, Penny og resten av gjengen i Pasadena. TV-serien «The Big Bang Theory» så dagens lys i september 2007, men nå er det slutt.

Onsdag kunngjorde serieskaperne at den 12. sesongen av serien, som har premiere den 24. september, blir den siste.

– Vi sammen med skuespillerne, manusforfatterne og crewet er svært takknemlige for programmets suksess og tar sikte på å levere en siste sesong, og seriens finale, som vil bringe The Big Bang Theory til en episk, kreativ slutt, heter det i en felles uttalelse fra Warner Bros. Television, CBS og Chuck Lorre Productions.

– Parsons ville slutte

Den siste episoden vil bli sendt i mai måned. Serien vil dermed få en slutt etter 12 sesonger og 279 episoder. Dette gjør serien til komediesjangerens lengstlevende flerkameraproduksjon på amerikansk TV, ifølge flere medier.

The Hollywood Reporter, som følger underholdningsindustrien tett, påpeker at avgjørelsen kommer etter at CBS-topp Kelly Kahl opplyste til pressen tidligere denne måneden at tv-selskapet var i innledende samtaler om å lage en 13. sesong av serien. Alt tyder dermed på at disse samtalene ikke førte frem.

Ifølge magasinet undertegnet flere av stjernene en avtale som gir dem 900.000 dollar, det vil si rundt 7,5 millioner norske kroner, per episode. I tillegg kommer andre lukrative goder.

Entertainment Weekly skriver at beslutningen om å avslutte serien kommer fordi Jim Parsons, som spiller Sheldon Cooper, ønsket å forlate serien. Nettstedet oppgir ikke kildene sine, men også The Hollywood Reporter har tidligere meldt at seriens fremtid avhengte av om Parsons ønsker å bli værende eller ikke.

– Gir oss med et smell

I løpet av de 11 foregående sesongene har «The Big Bang Theory» fått en solid fanskare, og flere av skuespillerne er også blitt superstjerner.

– Denne reisen har vært en drøm som har gått i oppfyllelse og så livsforandrende som det kan bli. Uansett når det skulle ende, så ville mitt hjerte blitt delt i to. Drukner i tårer, vi lover å gi deg den beste sesongen til nå. Til fansen, vårt crew, familier, Chuck Lorre, Warner Brothers, CBS og alle som har støttet oss i så mange år, takk. Vi gir oss med et smell, skriver Kaley Cuoco, som spiller Penny, på Instagram.

«The Big Bang Theory» har allerede fått en avlegger-serie, nemlig «Young Sheldon», som handler om Sheldon Coopers yngre dager. Denne serien er fornyet for 2018/2019-sesongen.