Russeturen til Kos ble et mareritt for Pernille (18)

Kjæresten Ulrik (18) var hjelpeløst vitne da Pernille (18) plutselig ble helt borte foran vennene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjæresteparet Pernille Torhov (18) og Ulrik Opøien (18) var tidligere i sommer på russetur til den populære party-øya Kos i Hellas. Der opplevde Pernille å miste fullstendig kontroll over sin egen kropp.

Det var VG som først omtalte saken.

Mistet kontrollen

Pernille var ute på byen med venninnene sine og hadde drukket én shot. Resten av kvelden er helt borte for henne.

– Jeg vet at kjæresten min og vennene mine måtte hjelpe meg ut av baren. Og så begynte de å hente masse vann, fordi de trodde jeg var veldig full. Og de fikk meg til å spy, forteller Pernille i God sommer Norge.

Kjæresten Ulrik forteller at det var forferdelig å være vitne til det Pernille gikk gjennom.

– Det første som slo meg var at hun var full. Noe vi senere fant ut at hun ikke var. Det var forferdelig å se på. Hun var ikke til stede i det hele tatt. Vi fikk henne til å kaste opp, men det gikk flere timer og hun ble bare verre, forteller han.

Kaos på sykehuset

En stor gruppe mennesker samlet seg rundt dramaet, og til slutt kom politiet til stedet. Paret ble videre fraktet til sykehus med ambulanse. På dette tidspunktet falt Pernille inn og ut av bevissthet.

MARERITT: Det som skulle være en gøy ferie, ble fort til et mareritt for Pernille og Ulrik. Foto: Privat
MARERITT: Det som skulle være en gøy ferie, ble fort til et mareritt for Pernille og Ulrik. Foto: Privat

– Vi måtte vente i en halvtime på sykehuset før vi fikk noe hjelp. Så skulle noen sykepleiere ta noen blodprøver, men det ble ikke tatt ordentlig, fortsetter Ulrik.

Til slutt så Ulrik seg nødt til å ta blodprøve av kjæresten selv. Blodet ble bare testet for alkohol, og det viste seg at Pernille ikke var overstadig beruset.

Etter en natt på sykehuset, kom Pernille tilbake til seg selv, men hun hadde fortsatt ikke noe svar på hva som hadde skjedd.

Tror det var GHB

Pernille fikk aldri bekreftet at hun hadde blitt dopet ned, men da hun kom hjem til Norge, var hun i kontakt med politiet. De forklarte henne effekten av GHB, og Pernille sier at hun opplevde mange av de samme symptomene. Både Pernille og Ulrik tror det var GHB hun fikk i seg.

BEVISSTLØS: Pernille fløt inn og ut av bevissthet gjennom hele natten. Foto: Privat
BEVISSTLØS: Pernille fløt inn og ut av bevissthet gjennom hele natten. Foto: Privat

– Det er veldig skummelt når du ligger der og vennene dine ikke vet om du overlever engang. Det er helt sykt, sier Pernille.

Ekstreme tilstander på russeturer

Russeturer til utlandet har fått stor oppmerksomhet den siste tiden etter bråk, neddoping, slåsskamper og arrestasjoner av norske ungdommer. Både Pernille og Ulrik forteller om ekstreme tilstander på Kos.

– Vi vet om flere som ble voldtatt og flere som ble dopet ned. Folk ble frastjålet ting. Det skjedde så mye med folk vi kjenner, forteller Pernille.

Hvis hun hadde kunnet velge på nytt, hadde Pernille droppet å reise til Kos.

– Jeg synes ikke det er verdt å dra til Kos. Det har skjedd så mye der, og man føler seg ikke så veldig velkommen av lokalbefolkningen. Det virker ikke som de vil ha oss der, og jeg skjønner jo det når vi har laget så mye bråk. Hvis man skal på en sånn tur, anbefaler jeg å dra til et sted som er litt roligere, oppfordrer hun.