I et åpent brev på sin Twitter-profil skriver den kjente skuespilleren at han strakk en muskel i leggen, og at han derfor ble nødt til å avlyse en oppsetning av teaterstykket King Lear.

Men publikum fikk likevel en unik opplevelse i teateret.

Spontan spørsmålsrunde

Da han ikke var i stand til å fullføre stykket, bestemte Ian McKellen seg for å utføre en spontan spørsmålsrunde på scenen.

Den spontane og overraskende spørsmålsrunden varte i over 90 minutter. Resten av skuespillerne og besetningen fulgte med på opptredenen bak scenen.

En av skuespillerne, Kirsty Bushell, sa ifølge The Independent at McKellen fortalte i detalj om karrièren sin, og at han spilte ut flere scener fra Shakespeare.

Publikum fikk også et møte med skuespillerens mest kjent karakter, Gandalf fra Ringenes Herre. Nå hylles han på sosiale medier for stuntet sitt.

– Fantastisk

Journalist i CBC, Katie Simpson, skrev på Twitter at McKellen skadet benet sitt mens han løp for å rekke et tog.

– Istedet for å å spille stykket, snakket han med publikum mens han tok i mot spørsmål. Det var ganske fantastisk, skrev hun.

Francisca Aldunate skriver på Twitter at hun ikke ville våget å spørre om å få pengene tilbake, etter at stykket ble avlyst.

– King Lear er fantastisk, men at sir. Ian McKellen prater til meg, det har ingen pris. Jeg ville betalt dobbelt for å oppleve det, skriver hun videre.

Journalisten Holly Brockwell la ut et bilde på Instagram, og skrev at spørsmålsrunden med skuespilleren var helt fantastisk.

– Han svarte på spørsmål, fortalte oss historier, imiterte Gandalf flere ganger, og improviserte flere scener fra Shakespeare. Opplevelse for livet, skriver hun videre.