På Instagram fredag ettermiddag bekrefter den tidligere skiskytteren at han og forloveden, Samantha Skogrand blir foreldre.

«En fantastisk sommer er over, men jeg og Samantha gleder oss nok enda mer til vinteren... Da blir vi foreldre for første gang.»

Emil Hegle Svendsen la opp som skiskytter etter årets sesong. Da han annonserte at han la opp i vinter, trakk Svendsen særlig frem forloveden Samantha.

– Hun har fått oppleve baksiden med toppidretten og vært veldig, veldig støttende gjennom det. Det har vært utrolig bra. Jeg har vært langt nede, men hun har tatt meg opp igjen, vist meg at jeg fortsatt kan og gitt meg troen på det. Hun har vært fantastisk, sa Hegle Svendsen til TV 2 i vinter.

Paret ble forlovet julen 2016. Bryllupet skulle etter planen arrangeres sommeren 2017, men ble utsatt slik at Hegle Svendsen kunne konsentrere seg fullt og helt om Vinter-OL i Pyeongchang.

Emil Hegle Svendsen har i en årrekke vært en av våre mestvinnende vinteridrettsutøvere. Han har blant annet vunnet 4 OL-gull, tolv VM-gull og har 38 seirer i verdenscupen.

Da han la opp i vinter sa Svendsen at han enda ikke vet hva han skal gjøre etter karrieren.

– Det er nesten for mange valgmuligheter. Nå har det bare vært idretten og skiskyting. Nå åpner det seg en helt ny verden. Det blir spennende, sa han til TV 2 i vinter.