To palestinere drept på Vestbredden

To palestinere ble skutt og drept av israelske soldater på Vestbredden natt til mandag, ifølge palestinske tjenestemenn og leger.

De to mennene i starten av tjueårene ble drept da israelske soldater gjorde pågripelser i flyktningleiren Qalandiya, som ligger mellom Jerusalem og Ramallah.

Ifølge en tjenestemann i Fatah-bevegelsen kom soldatene inn i leiren ved 3.30-tiden mandag morgen og arresterte en person før det brøt ut sammenstøt der palestinerne kastet steiner på soldatene.

Soldatene åpnet ild da de palestinske mennene kastet steiner, og to personer ble drept, sier tjenestemannen, som ønsker å være anonym.

Det israelske forsvaret bekrefter at det brøt ut sammenstøt da soldater skulle gjennomføre en pågripelse i Qalandiya-leiren, men kan ikke bekrefte at noen ble drept. Fem soldater ble lettere såret i hendelsen, ifølge militærtalskvinnen.

En talsmann for palestinernes president Mahmoud Abbas fordømmer drapene i en uttalelse, der han beskylder Israel for å prøve å tilspisse konflikten før september, når palestinerne etter planen vil få FN til å anerkjenne en egen palestinsk stat. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2