Rød november-start på Oslo Børs

Den første børsdagen i november ble allerede fra start nedtur på Oslo Børs. Etter en times handel var hovedindeksen falt med 2,61 prosent til 374,21 poeng.

Børslokomotivet Statoils nedgang var nesten identisk med hovedindeksens utvikling. Statoil-aksjen falt 2,60 prosent i løpet av den første timen med handel. For Hydro var nedturen enda større, med et fall på 3,16 prosent. Verdien på DnB NOR ble redusert med 3,85 prosent. Telenor falt 2,01 prosent, og Yara hadde en nedgang på 2,56 prosent.

Offshoreselskapet Kværner la tirsdag morgen fram kvartalstall som viste forbedret resultat, men redusert aktivitet. Markedet svarte med å sende aksjen ned 2,61 prosent.

Aker Drilling hadde tirsdag sin siste dag som børsnotert selskap. Selskapet ba 25. oktober om å bli strøket fra børsen.

15 selskaper gikk i pluss tirsdag morgen. DNO International utpreget seg blant dem med en oppgang på 10,59 prosent. Oppgangen kan ha sammenheng med at det klokken 13 tirsdag skulle være ekstraordinær generalforsamling for å ta stilling til om selskapet skal fusjoneres med Rak Petroleum i De forente arabiske emirater.

Oljeprisen var tirsdag formiddag fallende. Et fat nordsjøolje kostet 108,24 dollar, en nedgang på 1,01 prosent.

Ute i Europa var det også nedgang tirsdag. FTSE-indeksen i London falt 1,71 prosent fra start. DAX-indeksen i Frankfurt var ned 3,37 prosent, og CAC-indeksen i Paris ble svekket med 3,11 prosent. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2