Steinras i Hordaland og skredfare i fjellet

Flere tunge steiner har rast ut på fylkesvei 550 i Solesnes i Jondal i Hordaland. Politiet advarer om at det kommer brått på bilistene.

– Meldt om steinras ut i veien. Flere steiner på 100-150kg. Kommer brått på. Vegtrafikksentralen sender entreprenør. Det går an å passere, melder Vest politidistrikt på Twitter klokka 6.11.

Meteorologisk institutt meldte mandag om kraftig nedbør på Vestlandet i lavere strøk og økte farevarslet til gult nivå. Det var ventet opp mot 80 millimeter nedbør.

Skredfare

Samtidig advarte varsom.no om fare for flere snøskred i fjellet på Vestlandet.

Snøskredvarslingen venter flere naturlig utløste snøskred i fjellet på Vestlandet fra mandag kveld og fram til tirsdag morgen. Også vind og nedbør øker kraftig.

Vest politidistrikt opplyser til NTB at de i løpet av natt til tirsdag har fått en del meldinger om vann i veiene og mindre trafikkulykker som følge av dette.

Det ventes størst fare i områdene som får mye nysnø i Rogaland og Hordaland, melder varsom.no.

Over 1.200 meter kan det komme opp mot 50 centimeter nysnø i de to fylkene. Kombinert med kraftig, vestlig vind kan dette gi skredfare. I litt lavere strøk vil temperaturen stige natt til tirsdag slik at nedbøren går over til regn. Regn på snø vil gi fare for våte, naturlig utløse snøskred.

Fra 1. desember legger nettsiden ut daglige snøskredvarsler. Men de følger med fra nå og vil sende ut varsler om snøskredfaren skulle øke til faregrad 4 eller 5. I tillegg vil de rapportere om store snøfall.

Kraftig nedbør

Meteorologisk institutt melder samtidig om kraftig nedbør på Vestlandet i lavere strøk og har økt farevarslet til gult nivå. Det ventes opp mot 80 millimeter nedbør. Også vinden vil øke og komme opp i sterke kast opptil 20 meter i sekundet i indre strøk. I Rogaland og Hordaland vil det blåse sterk kuling fra vest.

Også i resten av Sør-Norge ventes det noe snø mandag kveld og fram mot tirsdag morgen. Både i Buskerud og Oppland meldes det om snøfall.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2