Mer torden i vente: Gult farevarsel for Østlandet og Agder

Det ventes kraftige lokale regnbyger med torden søndag ettermiddag og kveld. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for hele Østlandet og Agder.

Oslo 20190606. 
Uvær og lynnedslag sett fra Disen i Oslo torsdag ettermiddag.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Oslo 20190606. Uvær og lynnedslag sett fra Disen i Oslo torsdag ettermiddag. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Et kraftig regnskyll over hovedstaden og Østlandet natt til søndag førte til oversvømmelser flere steder.

Meteorologisk institutt advarer nå mot enda en kveld med store mengder regn og torden. Gult farevarsel for lokalt kraftige regnbyger med torden søndag ettermiddag og kveld gjelder nå for hele Østlandet og Agder.

– Med bygevær er det vanskelig å si nøyaktig når og hvor bygene dukker opp. Men potensialet er der for at flere steder kan oppleve lignende uvær som i går, sier statsmeteorolog Håvard Thorset til NTB.

– Hvis man er ute og kjører, så bør man være forberedt på plutselig overvann på veien dersom man skulle kjøre inn i en regnbyge, legger han til.

Skogbrannfare

Samtidig som det regner i sør, er det sendt ut gult farevarsel om skogbrannfare lenger nord. Varselet gjelder for Trøndelag, deler av Møre- og Romsdal og store deler av Nord-Norge. På Helgeland er farenivået oransje. Folk oppfordres til å være svært forsiktig med åpen ild.

– Folk oppfordres til å være svært forsiktig med åpen ild, understreker Thorset.

Styrtregn på Østlandet

Natt til søndag ble flere veier uframkommelige i hovedstaden. På Oppsaltoppen i Oslo ble et digert tre midt i bebyggelsen rammet av et kraftig lyn og ødelagt. Lynet slo også ned i et hus nord i Oslo, men uten at det tok fyr.

– Det har vært et heftig uvær her. Mange unge mennesker følte det utrygt da de ikke visste hva som skjedde da flere lyn på nært hold ga skarpe smell, opplyste operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt til NTB.

Vegtrafikksentralen for Østlandet meldte om lokale oversvømmelser flere steder etter det kraftige uværet.

(©NTB)