Kjempeskred i Troms

Et enormt snøskred har knust en hytte, feid bort kraftledninger, og stenger veien gjennom Kattfjordeidet. Politiet ber nå folk om å unngå bratt terreng i Troms.

¿ Veien ble åpnet i 1957 og hytten er like gammel, og ingen her husker at det er gått et så stort og langt skred i dette området tidligere, sier Brattlien til tv2.no.  (Foto: Politiet i Troms)
¿ Veien ble åpnet i 1957 og hytten er like gammel, og ingen her husker at det er gått et så stort og langt skred i dette området tidligere, sier Brattlien til tv2.no. (Foto: Politiet i Troms)

Torsdag gikk det et enormt snøskred ned mot Kattfjordeidet på Kvaløya i Troms. - Det er et kjempeskred, sier NGIs skredekspert Kjetil Brattlien. Skredet har løsnet høyt oppe i fjellsiden, rast nedover, tatt med seg en hytte og truffet veien i dalbunnen, og fortsatt 200 meter videre utover. - Veien ble åpnet i 1957 og hytten er like gammel, og ingen her husker at det er gått et så stort og langt skred i dette området tidligere, sier Brattlien til tv2.no.

Mer innhold fra TV 2