VARMER: Tirsdag var det såvidt over 12 grader på det meste i Bergen. Men nå kommer sommerværet tilbake. Foto: Sorosh Sadat / TV 2
VARMER: Tirsdag var det såvidt over 12 grader på det meste i Bergen. Men nå kommer sommerværet tilbake. Foto: Sorosh Sadat / TV 2

Kaldeste julidag på 24 år i Bergen – men nå kommer sommerværet

Tirsdag var det rekordkaldt for en julidag i Bergen. Men nå snur været, og man kan vente seg sommerværet tilbake.

Temperaturen i Bergen gikk ikke over 12.1 grader tirsdag. Det er er den kaldeste julidagen registrert siden 25. juli 1998.

– Det er veldig kaldt, og det er heldigvis ikke så mange dager med så kalde temperaturer. Men det er ikke så uvanlig å se temperaturer ned til 13 grader i Bergen i juli.

Men folk i vestlandshovedstaden trenger ikke fryse altfor lenge. Nå kommer det sommertemperaturer, sier vakthavende meteorolog i StormGeo, Martin Pecnjak.

– Det blir litt bedre vær fremover. I morgen blir det mindre skyer, og finere temperaturer på rundt 20 grader. Fredag og lørdag blir det opphold med samme temperaturer.

Søndag skal det bli regnbyger først på dagen i Bergen, men utover dagen blir det sol og finere tall på gradestokken.

Skiftende vær i sør

Torsdag kan resten av Sør-Norge vente seg samme vær som Bergen får.

Mye pent vær, lettskyet og opphold, med perioder med sol. Temperaturen kommer til å stige helt i sør og i øst, fra nivået som er blitt kjent de siste dagene.

Temperaturene ventes å bikke 20 grader mange steder.

– Inn i helgen blir det litt skiftende vær i sør. Men det skal for det meste være opphold fredag og lørdag. Søndag kommer det byger som trekker fra vest til øst, innimellom blir det opphold og sol.

Temperaturene stiger helt frem til lørdag. Så kommer det en liten dupp på grunn av et lavtrykk som kommer fra Norskehavet, forteller Pecnjak.

Temperaturen stiger i nord

I Nord-Norge er det mange av de samme tendensene som lenger sør i landet. Temperaturen stiger inn mot helgen.

– Torsdag kan man vente seg 18-22 grader noen steder i nord. Men det blir for det meste regnbyger, men med opphold visse steder.

Så skal det bli kaldere på fredag. I Troms og Finnmark er det ventet 10-12 grader, med vind opp mot kuling i Øst-Finnmark, med bris ellers i nord.

– I helga blir det stort sett opphold som i sør, med spredte regnbyger på søndag. Temperaturene stiger litt fra fredag, men det kan nok bli nokså friskt, avslutter meteorologen.

I Finnmark er det også farevarsel om mye lyn. Det ventes mye torden i østlige deler av Finnmark. Mest torden er ventet i Varanger-området, og det skal komme i kveld.