Hver av oss spiser fire kilo jordbær i året, og en stor del av bærene er norske. I løpet av de siste ti årene har forbruket av jordbær økt med over 11 prosent årlig. (Foto: Vegard Grøtt / Scanpix)
Hver av oss spiser fire kilo jordbær i året, og en stor del av bærene er norske. I løpet av de siste ti årene har forbruket av jordbær økt med over 11 prosent årlig. (Foto: Vegard Grøtt / Scanpix)

Jordbærene blir forsinket

Kjølig vær gjør at vi må vente ekstra lenge på jordbærene i år, men det har også en god side!

De aller fleste jordbæråkrene i Norge ligger i et belte fra Østfold til Vestfold. Tar vi med Hedmark og Oppland er det her over 60 prosent av jordbærene vokser. I år bruker de ekstra mye tid på å bli røde og saftige. Mest kart Lier i Buskerud er det området som normalt får modne jordbær først.

Mer innhold fra TV 2