SNØ: I Narvik våknet de opp til snø, onsdag 7. juni.
SNØ: I Narvik våknet de opp til snø, onsdag 7. juni. Foto: Ketil Forselv / TV 2 tipser

Narvik våknet opp til snø, og nå kommer regnet

I Narvik lå snøen på terrassen da de sto opp onsdag 7. juni. Mot slutten av helgen ventes det 20-30 millimeter nedbør på 12 timer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I store deler av mai, og begynnelsen av juni har det vært strålende vær flere steder i landet.

I store deler av Østlandet fortsetter det gode været, og det er ingen grunn til å finne frem jakkene enda.

Kraftig regn

Verre ser det foreløpig ut for Rogaland og Agder. Vakthavende metrolog i Storm, Ina Ynnesdal, sier at det vil begynne å regne kraftig mot slutten av helgen.

– Vi kan få opp mot 20 til 30 millimeter nedbør på 12 timer. Det er foreløpig usikkert hvem som får det mest, men prognosene viser at Rogaland og indre strøk på sør- og Østlandet som blir taperne, sier hun.

Positivt for Hordaland

Etter lange perioder med mye fint vær, blir været gradvis svekket i Sør-Norge utover helgen. De store nedbørsmengdene melder sin ankomst fra søndag kveld til mandag.

– Det blir en brutal overgang. Siden bakken er så tørr, etter lange perioder med fint vær, blir det mye overflatevann. Dette kan skape lokale utfordringer, sier Ynnesdal.

For en gangs skyld slipper Hordaland unna det meste av nedbør. Ynnesdal sier at det vil være perioder med skyer, men at det stort sett blir opphold. Temperaturene ligger opp mot 20 grader.

Snø i Nord

I Narvik våknet innbyggerne opp til snø. Ketil Forselv la ut dette bildet på Facebook onsdag:

I innlegget skrev han: «Sommeren ble kort i år. Å våkne opp til dette var ikke noe moro».

For soltørste nordlendinger har metrologen foreløpig ingen gladmelding å komme med.

– Nord-Norge har hatt ganske kaldt vær. Temperaturen vil begynne å stige smått, og Bodø får kanskje opp mot ti grader i helgen. Utover det blir det mye skiftende vær. De må nok fortsatt smøre seg med tålmodighet, sier Ynnesdal til TV 2.