Vi har bak oss noen våte dager. Regnværet fortsetter i noen dager ennå, så hold fast i paraplyen, og gled deg til helgen. Da får nesten hele landet sol og finvær.

Østlandet fikk mest regn i går, og det har gått noen skikkelig kraftige byger der i dag også.

Grå onsdag

Onsdag blir det bygevær, både østpå og videre nordover til Bodø omtrent.

– Det har utviklet seg et kraftig lavtrykk vest for oss. Det kommer inn over Irland og England i natt, og går videre østover til Danmark og Sør-Sverige i morgen, forteller Storm-meteorolog Beathe Tveita.

Lavtrykket gjør at vinden øker til sterk kuling og storm helt fa Irland til kysten av Nord-Tyskland og Danmark.

Vi slipper vinden, men hele Sør-Norge får det skyet. Sør for Stavanger, på Sør- og Østlandet sør for Oslo blir det spredt regn. Resten av Vestlandet, Møre og Romsdal og Trøndelag sør for Trondheim slipper unna med noen ettermiddagsbyger.

– Videre nordover til Bodø blir det bygevær. Også Øst-Finnmark får litt regn, ellers i nord blir det fint, lite skyer og sol, sier Tveita.

NEDBØR frem til midnatt søndag

Mye vind torsdag

Fra torsdag til lørdag kommer det til å sirkulere lavtrykk øst for oss, samtidig som det kommer inn en høytrykksrygg vest for oss.

– Sammen sørger trykksystemene for vind fra øst og nordøst i Nord-Norge. Det kan blåse opp i sterk kuling i Finnmark og stiv kuling i Troms, advarer Tveita.

Torsdag får Øst-Finnmark litt regn, ellers blir det bra vær og mye sol i Nord-Norge.

– I Sør-Norge får vi vind fra sørvest og nordvest. Vinden kan blåse opp i kuling på Vestlandet og på Sørlandet torsdag, sier Tveita.

Det blir en og annen regnbyge torsdag også, flest på Møre og i Trøndelag, på Østlandet og langs kysten av Vestlandet.

Fredag snur det i sør

Fredag og lørdag går det fortsatt noen byger nord for Stad, men lenger sør blir det fint høstvær.

– En og annen ettermiddagsbyge, ellers opphold og mye sol, bare en bris, og temperaturen stiger til sånn 15-16-17 grader, lover Tveita.

Fredag øker nedbøren i Finnmark. Lokalt kan det komme 20 millimeter.

– Utover ettermiddagen fredag blir det også litt spredt regn i Troms, og i Nordland sør for Bodø. Lenger nord i Nordland blir det opphold og sol også fredag, sier Tveita.

Lørdag blir fin i hele Nord-Norge, og hele landet kan se frem en fin høst-søndag.

Flott vær hele sykkel-VM?

Lørdag starter sykkel-VM i Bergen, og arrangementet kunne knapt ønsket seg bedre vær. Holder det hele VM-uken?

– Mandag blir også fin i Bergen, men det blir litt flere skyer enn på søndag, og vi kan ikke utelukke en og annen byge heller. Onsdag blir fin igjen, men så ser det ut til å snu og bli skikkelig møkkavær, sukker Tveita.

De siste prognosene viser at et lavtrykk ved Island sender kuling og regn inn mot Vestlandet. Slår de til har både syklister og publikum i alle fall to våte og vindfulle dager i vente.

– Den forrige prognosen hadde ikke dette lavtrykket, så det er lov å håpe på at det snur igjen, trøster Tveita.