Vi er bare midt i august, men denne uken starter skolene opp igjen, og mange opplever nok at høsten er her.

Været er definitivt enig, det er høstlig ute.

– Oppe i dalene på Østlandet har det vært frost de siste nettene, natt til i dag var Bjorli kaldest i landet med minus 2,2 grader, forteller Storm-meteorolog Stig-Arild Fagerli.

I nord var det høststorm i går. Vinden var oppe i full storm på Kvaløyfjellet på Sømna i Nordland, og det er blåser opp i stiv kuling langs kysten av Nordland i dag også.

– Sterk kuling langs kysten av Vest-Finnmark, advarer Fagerli.

De fleste av oss sliter med regnbyger i dag, det beste været finner vi på Sør- og Østlandet.

– Lettskyet pent vær, og enda litt varmere enn i går, forteller Fagerli.

Nyt det, resten av uken bli ikke like fin, og helgen kan bli skikkelig våt.

Lavtrykk inn fra vest

Tirsdag får Sør-Norge å føling med et lavtrykk som passerer Skottland på vei nordover.

NEDBØR frem til midnatt lørdag

Det skyer til fra sørvest, og begynner etterhvert å regne. Nedbøren øker på utover ettermiddagen og kvelden, og det kan komme noen tordensmell.

– Vi er ikke sikre på hvor mye nedbør vi har i vente, men det kan komme opp i 40 millimeter i deler av Aust-Agder, Telemark og sør i Buskerud, advarer Fagerli.

Vestlandet får en skyet tirsdag, og regn utover dagen. Vinden kommer opp i stiv kuling fra sørøst langs kysten i perioder.

– Vinden dreier på sørvest tirsdag kveld, og da kan det øke til sterk kuling de mest utsatte stedene langs kysten av Nordfjord, advarer Fagerli.

Trøndelag får fint vær og litt høyere temperaturer.

– I Nordland går den en og annen regnbyge først på dagen sør for Lofoten. Ellers blir det opphold, mye sol og stigende temperatur, sier Fagerli.

Et annen lavtrykk er på vei østover i Barentshavet, og gjør tirsdag til en grå dag i Troms og Finnmark. Det blir minst nedbør øst i Finnmark, men kommer til å blåse opp i sterk kuling fra vest natt til tirsdag og tidlig tirsdag morgen.

Går nordover

Onsdag går regnværet i sør videre nordover til Trøndelag og Nordland, torsdag er den kommet seg til Finnmark.

– Nordland får det vått hele onsdag. I Troms og Finnmark starter dagen bra, men det skyer til fra sør og begynner å regne i Troms til kvelden, forteller Fagerli.

Sør-Norge får en grå start på onsdagen, men det letter, og blir en fin ettermiddag og kveld i hele landsdelen.

– Torsdag sender et nytt lavtrykk et nytt nedbørområde inn mor Sør-Norge, med kuling fra sør og regn på Vestlandet, Sørlandet, og i Telemark, sukker Fagerli.

Best vær blir det fra Østlandet til sør i Nordland, opphold og perioder med sol. Lenger nord blir torsdag en skyet dag med regnbyger.

Kan bli en søkkvåt lørdag

Fredag går nedbøren fra sørvest inn over hele Sør-Norge. Den holder seg sør for Stad og Dovre, lenger nord starter helgen med sol. Også lørdag blir f Midt- og Nord-Norge.

– Lørdag blir en spennende dag i sør. Slik det ser ut nå utvikler det seg et nytt lite lavtrykk på den fronten vi får inn fredag, og det bli veldig vått på Sørlandet, advarer Fagerli.

Akkurat nå viser prognosene 30-40 millimeter nedbør på bare seks timer først på dagen lørdag.

Dette kan endre seg. Mye avhenger av om vi får denne utviklingen, men vi slipper uansett ikke unna nedbør.

– Er vi heldige får vi "bare" en normal frontpassasje, smiler Fagerli.

Søndag går regnværet videre nordover, men den løser seg fort opp. Sør- og Østlandet kan trøste seg med at slutten på helgen blir fin, mens Vestlandet fortsatt får litt regn.

Midt-Norge og Nordland får også en brukbar søndag, lenger nord blir det gått og vått.