Store vannlekkasjer etter kraftig regnvær i Oslo

Onsdag var det kraftige regnbyger over Østlandet, og flere steder er blitt oversvømt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ettermiddag sendte Meteorologisk institutt ut OBS-varsel for Akershus og Hedmark.

– Kraftig nedbør utover ettermiddagen og kvelden. Opp mot 40 mm noen steder mellom kl 12 og midnatt, skriver meteorologene på Twitter.

I Oslo førte nedbøren til store vannlekkasjer, både øst og vest i byen.

Rundt 14 kjellere i Oslo og 15 kjellere i Follo står under vann i 19.00-tiden onsdag kveld, melder NRK. Regnet har også oversvømt hele undergangen på Majorstuen T-banestasjon.

– Vi regner med at det kommer flere meldinger etterhvert. Det er vanlige kjellere det går på. I Stasjonsveien har vi en stor utvendig vannlekkasje, hvor politiet er kalt inn for å omdirigere trafikken, sier Ståle Lindhardt, vakthavende brannsjef til TV 2 i 20-tiden.

Har du bilder eller video av de store vannmassene? Kontakt TV 2 her.

Rundt klokken 21.30 melder politiet på Romerike på Twitter at vannet stiger fort på Lørenskog stasjon, og at parkerte biler må fjernes så raskt som mulig.

Regn- og tordenbyger på Østlandet

Det høljet ned på hele Østlandet onsdag, men våtest ble det i hovedstaden, med 55 millimeter nedbør på Bygdøy og 48,7 millimeter nedbør på Tryvann i løpet av de tolv timene fra klokken 08.

På en fuktig andreplass kom Ås i Akershus med 47,8 millimeter.

Meteorolog Ina Ynnesdal i Storm forklarer at det er et lavtrykk som kommer fra Tyskland som fører til regnvær på Østlandet.

– Lavtrykket har med seg kraftige regnbyger og tordenbyger, og nå er det på vei innover Sør-Norge og Østlandet, sier Ynnesdal til TV 2.

Regnværet begynte onsdag morgen, og det vil bli enda verre utover dagen.

– Det vil ta seg opp utover ettermiddagen, og da kommer det kraftige byger. Men så vil det roe seg utover kvelden og natten, sier Ynnesdal.

VÅTT: Amalie Wigne og Ruben Mortveit under Øyafestivalen i Oslo. Foto: TV 2
VÅTT: Amalie Wigne og Ruben Mortveit under Øyafestivalen i Oslo. Foto: TV 2

Bedre helgevær

Denne uken arrangeres Øya-festivalen på Tøyen i Oslo. Meteorologen beroliger med at det ikke vil bli like ille som på onsdag utover hele uken.

Mot slutten av uken er det nemlig igjen ventet finere vær på Østlandet.

– Onsdag er verst, så ikke ta sorgene på forskudd, er meteorologens beskjed til festivalgjengerne.

– Torsdag er lavtrykket på vei vekk. Noen steder kan man våkne til morgentåke, men så kommer finværet. Da blir det sol og fine temperaturer. Fredag blir ganske fin, mens lørdag vil det komme litt regn igjen, men det er ikke store mengder. Så blir det fint på søndag, sier meteorologen.

Dersom man ser helgen under ett, så er det Østlandet som får det fineste helgeværet.

– Ellers i landet blir det et høstlig preg på helgen. Et kraftig lavtrykk kommer innover og bringer med seg regn og kraftig vind på Vestlandet, i Trøndelag og i Nordland, sier Ynnesdal.

(©NTB/TV 2)